Τετάρτη, 3 Νοεμβρίου 2010

Ζητάγανε μίζα γιατί το εστιατόριο προκαλούσε θόρυβο.Οι δυο υπάλληλοι που ήταν στο υπουργείο της κ.Μπιρμπίλη συνελήφθησαν.


Συνελήφθησαν σήμερα, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, δύο υπάλληλοι του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παθητική δωροδοκία.

Ειδικότερα, οι συλληφθέντες με την ιδιότητα των υπαλλήλων του συγκεκριμένου Υπουργείου, ως αρμόδιοι του Τμήματος Θορύβου, απαίτησαν το χρηματικό ποσό των 2.500 ευρώ από ιδιοκτήτρια καταστήματος εστιατορίου, που βρίσκεται στην Αθήνα, προκειμένου να μην καταλογίσουν παραβάσεις, που διαπίστωσαν στο πλαίσιο των καθηκόντων τους.

Αυτά όμως έγιναν διότι είχε το θάρρος η ιδιοκτήτρια του εστιατορίου να κάνει καταγγελία στις 28.10.2010 στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων.Σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια, οι δύο υπάλληλοι είχαν επισκεφτεί την επιχείρησή της και της ανέφεραν ότι υπάρχουν συγκεκριμένες καταγγελίες στην Υπηρεσία τους για ηχορύπανση και ότι αν προχωρούσαν σε ελέγχους θα προέκυπταν και άλλες παραβάσεις, που θα είχαν σαν συνέπεια την επιβολή προστίμου και ενδεχομένως την ανάκληση αδείας λειτουργίας του καταστήματος.

Οι δυο υπάλληλοι του ΥΠΕΚΑ δεν έμειναν εκεί.Στις 01.11.2010 πηγαίνοντας στο κατάστημά της οι δύο υπάλληλοι απαίτησαν από την επιχειρηματία το χρηματικό ποσό των 2.500 ευρώ, προκειμένου να μην καταλογίσουν τις παραβάσεις αυτές.

Η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων ανέλαβε δράση και σήμερα σε προκαθορισμένο σημείο συνάντησης, η επιχειρηματίας συνοδευόμενη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων παρέδωσε στους δράστες το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 2.500 ευρώ, το οποίο κατά τη σύλληψή τους, βρέθηκε στην κατοχή τους και κατασχέθηκε.

Η αντίδραση της υπουργού ΠΕΚΑ, Τίνα Μπιρμπίλη ήτανε άμεση όπου επέβαλε στους υπαλλήλους αυτούς, το μέτρο της αναστολή άσκησης των καθηκόντων τους, ως το πιο άμεσο μέτρο που λαμβάνει η διοίκηση.

Και οι μίζες συνεχίζονται.......

Δεν υπάρχουν σχόλια: