Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Μετά απο απαίτηση του Έλληνα πολίτη εδώ και δεκαετίες ο Πάγκαλος καταργεί τις κομματικές εταιρείες ΑΓΡΟΤΗΜΑ και ΟΠΕΠ.

   
Ενέργειες σαν αυτές του κ.Πάγκαλου σίγουρα ο απλός πολίτης δεν θα έχει πρόβλημα.Αντιθέτως μάλιστα ήτανε μια απαιτησή του Έλληνα πολίτη εδώ και αρκετές δεκαετίες.

Πιο συγκεκριμένα στην συνεδρίαση που έγινε σήμερα στο Γραφείο του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης υπό την προεδρία του η Διυπουργική Γνωμοδοτική Επιτροπή για τη σύσταση, κατάργηση, αναδιάρθρωση και μετατροπή Υπηρεσιών, Συμβουλίων, Επιτροπών και Φορέων του Δημόσιου Τομέα αποφάσισε την κατάργηση των ανώνυμων εταιριών “ΑΓΡΟΤΗΜΑ Α.Ε.” και “ΟΠΕΠ Α.Ε.”

Οι συγκεριμένες καταγγελίες σίγουρα εξοργίζουν όποιος τις διαβάσει και μετά απο όλα αυτά τα δυσάρεστα που συμβαίνουν στην ελληνική οικονομία σήμερα.Αλλά ας τα δούμε αναλυτικότερα:


Ανώνυμη εταιρεία ΑΓΡΟΤΗΜΑ Α.Ε.

α) κατάργηση της εταιρίας “ΑΓΡΟΤΗΜΑ Α.Ε.” η οποία συστάθηκε το 2009 και χρησίμευσε ως όχημα για ευρείας έκτασης σπατάλη αλλά και πληθώρα παράνομων προσλήψεων. Ειδικότερα την 26η Αυγούστου 2009 συνήφθησαν 34 συμβάσεις έργου εκτός ΑΣΕΠ υπό καθεστώς πλήρους αδιαφάνειας. Αυτή τη στιγμή το διαθέσιμο υπόλοιπο της εταιρίας ανέρχεται σε 20, περίπου, ευρώ, όταν το μετοχικό της κεφάλαιο είναι 450.000€,

Ανώνυμη εταιρεία ΟΠΕΠ Α.Ε.

β) κατάργηση της εταιρίας “ΟΠΕΠ Α.Ε.”, στην οποία μόνο το χρονικό διάστημα Ιουλίου – Σεπτεμβρίου 2009 προσλήφθηκαν, αναιτίως, περισσότερα από 170 άτομα, με αποτέλεσμα να εκτοξευθεί το κόστος μισθοδοσίας από 250.000€ τον Ιούνιο του 2009 σε 600.000€ το μήνα Σεπτέμβριο του 2009. Σημειώνεται ότι κάποιοι από τους νεοπροσληφθέντες ελάμβαναν 4.000, ή ακόμα 5.000 ευρώ μηνιαίως. Η κατάργηση του ΟΠΕΠ ΑΕ έρχεται σε συνέχεια της κατάργησης του διοικητικού της συμβουλίου.

Ας ελπίσουμε αυτή την φορά να μην σταματήσουν σε αυτές τις δύο εταιρείες και να δούμε και άλλες τέτοιες ενέργειες στο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: