Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Ο Παπανδρέου καταγγέλει τις σχέσεις ΜΜΕ με το κράτος και το επιχειρήν αλλά δεν υπήρξε ούτε καν μια αναφορά στα βραδυνά δελτία ειδήσεων.


Ούτε μια αναφορά δεν έγινε απο τα βραδυνά δελτία ειδήσεων για την ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου σε διημερίδα που έγινε σήμερα για τον «Καλλικράτη». Το πρώτο θέμα για όλα τα δελτία ήταν οι αποχωρήσεις των βουλευτών της Ν.Δ. και τα σενάρια του κ.Σαμαρά.

Ο Παπανδρέου σήμερα είπε την αλήθεια για τα οικονομικά κατεστημένα που έχουνε δημιουργηθεί με την συνεργασία πολιτικών και μέσων ενημέρωσης.Αντιλαμβανόμαστε όλοι μας ποιά είναι τα μέσα ενημέρωσης στα οποία αναφέρεται ο κ.Παπανδρέου μιας και τα γνωρίζουμε όλοι μας αρκετά καλά.

Πιο συγκεκριμένα ο κ.Παπανδρέου είπε:

"....................Ζήσαμε, κυρίες και κύριοι, για δεκαετίες σε μία χώρα όπου είχε χαθεί η κοινή λογική, σε μία χώρα χάθηκε το μέτρο, χάθηκε η αίσθηση και η ουσία της δικαιοσύνης, τόσο στο επίπεδο της πολιτικής ηγεσίας της χώρας μας, όσο και στο επίπεδο της ίδιας μας της κοινωνίας. Επικράτησαν νοοτροπίες και πρακτικές, που μας απομάκρυναν – υπερβολικά, μάλιστα – από το καθήκον όλων μας.

Διαμορφώσαμε εμείς, οι πολιτικοί, αλλά και τα μέσα ενημέρωσης, διάφορα κατεστημένα. Διαμορφώσαμε πρότυπα αρνητικά, ιδιοτελή, που δεν συνέβαλαν στην προστασία του συλλογικού συμφέροντος. Το συλλογικό καλό στην καθημερινή μας ζωή, είτε κυβερνώντας τη χώρα, είτε διοικώντας ένα Δήμο, είτε κάνοντας ως πολίτες τη φορολογική μας δήλωση με ειλικρίνεια, είτε λειτουργώντας την επιχείρησή μας – αυτό είναι το ζητούμενο πια.

Είχαμε δημιουργήσει μια εσωστρεφή οικονομία με πήλινα πόδια, βασισμένη σε πρότυπα υπερκατανάλωσης, αγοράζοντας ξένα προϊόντα, χωρίς όμως να παίρνουμε ή να εξάγουμε ελληνικά. Χωρίς να δίνουμε ποιότητα σε αυτό που έχει η χώρα μας, χωρίς να αναδεικνύουμε ό,τι καλύτερο έχει η χώρα μας για την παραγωγή και τον πολιτισμό.

Δημιουργήσαμε σχέσεις εξάρτησης των επιχειρήσεων με το κράτος. Και βεβαίως, το κάναμε αυτό, αντί να δημιουργήσουμε – όπως έπρεπε – βιώσιμες επιχειρήσεις, ανταγωνιστικές, όχι μόνο για την ελληνική αγορά, αλλά και για τις διεθνείς αγορές. Το κράτος, από βασικό εργαλείο ανάπτυξης, αλλά και προστασίας των πολιτών, μετατράπηκε σε λάφυρο των εκάστοτε κυβερνήσεων, μέσω διευθέτησης συμφερόντων, παράνομων προσλήψεων, ρουσφετιού και πολιτικής συναλλαγής – τελικά, εξάρτησης του πολίτη......................."

Το ερώτημα όμως είναι πότε θα σπάσει αυτή η συναλλαγή μεταξύ πολιτικών και μέσων ενημέρωσης.Σίγουρα ο πολίτης αυτό που ζητάει εδώ και δεκαετίες είναι να σταματήσει επιτέλους αυτή η συναλλαγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: