Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Νέα γκάφα-κωλοτούμπα της ΝΔ με τις επιστολικές ψήφους στην συζήτηση για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπαιδίου.

Συνεχίζεται η συζήτηση του πορίσματος της προανακριτικής επιτροπής που διερευνά το σκάνδαλο του Βατοπεδίου στην ολομέλεια της Βουλής.Η υπόθεση αφορά στους πρώην υπουργούς Θ. Ρουσόπουλο, Ευ. Μπασιάκο, Αλ. Κοντό και Γ. Βουλγαράκη και τον πρώην υφυπουργό Π. Δούκα. Ένα απο τα θέματα που απασχόλησε τα μέλη του κοινοβουλίου είναι αν πρέπει να γίνουν δεκτές ή όχι οι επιστολικές ψήφοι.

Η πλευρά της ΝΔ θεωρεί πως η διαδικασία έχει δικαστικό χαρακτήρα και όχι νομοθετικό και γι’ αυτό θα πρέπει να απορριφθούν.Ο κ.Παυλόπουλος μαζί με τον κ.Σιούφα μιλήσανε μέχρι και για δικαστικό πραξικόπημα.Αρωγός σε αυτήν την προσπάθεια της ΝΔ ήτανε και ο κ.Καρατζαφέρης με την τοποθέτηση του επι του θέματος αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ.Όλοι τους όμως κάνανε στην πραγματικότητα μια μεγάλη γκάφα.

Ουσιατικα η ΝΔ συνεχίζοντας τις κωλοτούμπες ξεχάσανε οτι τον Μάιο του 2009 σαν κυβέρνηση είχανε πράξει το αντίθετο και είχανε σεβαστεί απόλυτα τον κανονισμό της Βουλής.Πιο συγκεκριμένα ήτανε σε Ειδική Ημερήσια Διάταξη της Βουλής όπου έγινε συζήτηση και λήψη απόφασης με μυστική ψηφοφορία , για την άσκηση ή μη δίωξης κατά του πρώην Υπουργού Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Αριστοτέλη Παυλίδη.(http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/a08fc2dd-61a9-4a83-b09a-09f4c564609d/es20090504.pdf )




 Τότε η ΝΔ είχε δεχτεί τις επιστολικές ψήφους όπως όφειλε ακόμη και του τότε υπουργού Οικονομικών κ.Παπαθανασίου που βρισκόταν στο εξωτερικό.Οπότε πρέπει κάποτε η παράταξη αυτή να σταματήσει τις κωλοτούμπες και να ασχοληθεί με το ουσιαστικό που είναι το σκάνδαλο με την Μονή Βατοπαιδίου.Είναι δυνατόν να επιμένει τόσο πολύ η ΝΔ στο οτι δεν υπάρχει σκάνδαλο με την Μονή Βατοπαιδίου και να κρύβεται πίσω απο κωλοτούμπες σαν αυτή της επιστολικής ψήφου?

Δεν υπάρχουν σχόλια: