Σάββατο 9 Απριλίου 2011

Καταδικάστηκε ο κ.Ψωμιάδης σε 12μηνη φυλάκιση αλλά δεν είναι η πρώτη φορά.

 

Ένοχος και σε δεύτερο βαθμό για παράβαση καθήκοντος κρίθηκε από το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης ο Παναγιώτης Ψωμιάδης. Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας καταδικάζεται σε 12μηνη φυλάκιση με τριετή αναστολή.
Το δικαστήριο δηλαδή έκανε δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα και του επεβλήθη η ποινή αυτή.

Ως νομάρχης, τότε, ο κ. Ψωμιάδης είχε μειώσει τα πρόστιμα από τις 89.000 ευρώ σε 5.000 ευρώ, ενώ ο ιδιοκτήτης του πρατηρίου νόθευε τα καύσιμα κατ' εξακολούθηση και μέσα στο πρατήριό του λειτουργούσε παράνομο εργαστήριο αποχρωματισμού και νοθείας πετρελαίου θέρμανσης.


Αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που καταδικάζεται ο κ.Ψωμιάδης.Μια από τις κορυφαίες στιγμές του κ. Ψωμιάδη ήταν η προεκλογική περίοδος των νομαρχιακών εκλογών του 2002. Στις 25 Σεπτεμβρίου 2002 είχε αποκαλυφθεί ότι ο κ. Ψωμιάδης είχε χτίσει παράνομα πιλοτή σε αυθαίρετο κτίσμα στη Χαλκιδική. Η αποστομωτική απάντηση του βουρκωμένου τότε υποψηφίου νομάρχη Θεσσαλονίκης σε παράθυρο τηλεοπτικού σταθμού ήταν: «Εσείς δεν πρέπει να είχατε γονείς, μάνα, πατέρα, γι' αυτό και λέτε τέτοιες φοβερές ασέβειες. Εγώ έχτισα ένα σπιτάκι για τη μανούλα μου, παλιόπαιδο θα ήμουν να την πέταγα στον δρόμο». Στο δελτίο του MEGA δήλωσε επίσης: «Το έχτισα για τη μάνα μου, καταδικάστηκα από το δικαστήριο και πλήρωσα». Οταν τον ρώτησαν για το πολιτικό κόστος μιας τέτοιας αποκάλυψης, απάντησε: «Να κοιτάξετε τις δημοσκοπήσεις». Πράγματι τα πρώτα γκάλοπ μετά την αποκάλυψη έδειξαν τη δημοτικότητα του κ. Ψωμιάδη να ανεβαίνει κατά 6,5%.


Ο γενικός γραμματέας της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Θύμιος Σώκος είναι πλέον υποχρεωμένος να θέσει τον Παναγιώτη Ψωμιάδη άμεσα σε αργία κάτι που σημαίνει ότι χάνει το αξίωμά του.
Ο περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας θα τεθεί σε αργία ακόμη και στην περίπτωση που προσφύγει στον Άρειο Πάγο. Η πλειοψηφούσα παράταξη της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας θα κληθεί να εκλέξει νέο περιφερειάρχη.
Ωστόσο, υπάρχουν διαφωνίες για το αν θα πρέπει ο κ.Ψωμιάδης να εκπέσει του αξιωματός του και η Εισαγγελία Θεσσαλονίκης παρέπεµψε για διευκρινίσεις στη νοµική υπηρεσία του υπουργείου Εσωτερικών.


«Έδρασα καθ όλα νόμιμα» τόνισε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης, στην απολογία του ενώπιον του πενταμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης, αρνούμενος τα όσα του καταλογίζονται για παράβαση καθήκοντος στην υπόθεση µείωσης προστίµου σε πρατηριούχο υγρών καυσίµων.

 Στο διακαστήριο ο κ.Ψωμιάδης ανέφερε τα εξής:<<Ο νομάρχης βάζει την τελική υπογραφή και αφού πρώτα το έγγραφο έχει ελεγχθεί και εξεταστεί μέχρι να φτάσει στο γραφείο μου. Δεν έχω νομικές γνώσεις. Έβγαλα μόνο το γυμνάσιο γιατί οι γονείς μου δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να με στείλουν στο πανεπιστήμιο. Έδρασα, αφού πρώτα συμβουλεύτηκα τον αρμόδιο αντινομάρχη και τον νομικό σύμβουλο της νομαρχίας.
Έλαβα υπόψη την οικονομική κατάσταση του ιδιοκτήτη του πρατηρίου και τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε και γι' αυτό προχώρησα στη μείωση του προστίμου. Εξάλλου, το κατώτατο όριο ήταν τα 145 ευρώ και εγώ το μείωσα στα 1.000 ευρώ>>.
Υπέρ του περιφερειάρχη κατέθεσαν ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας κ. Καραπαναγιωτίδης, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Τσαμασλής και ο νομικός σύμβουλος της νομαρχίας κ. Δράσας.

Φαίνεται οτι η εμμονή του κ.Ψωμιάδη στο να ψάχνει στα τηλεοπτικά παράθυρα του κ.Αυτιά την Πράσινη ανάπτυξη τον παραπλάνησε και αυτόν όπως το έπαθαν και κάποιοι πρώην υπουργοί της Ν.Δ.με αποτέλεσμα να χάσει όπως φαίνεται το αξίωμα του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδόνιας.

Ακόμα όμως περιμένουμε την αντίδραση της ΝΔ και αναρωτιέται κανείς τι περιμένουν για να βγάλουν έστω μια απλή ανακοίνωση.Όταν μάλιστα σύμφωνα και με τις τελευταίες εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ ο κ.Ψωμιάδης είχε πάρει 10%.

Δεν υπάρχουν σχόλια: