Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Τελικά ψεύτης είναι ο κ.Λουράντος.

 
 
 Η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων του ΟΠΑΔ συνεχίζεται μόνο από τους φαρμακοποιούς της Αττικής.
Παρότι από χθες έχουν ξεκινήσει οι πληρωμές των φαρμακοποιών,ο κ.Λουράντος που εκπροσωπεί τον φαρμακευτικό σύλλογο της Αττικής επιμένει στην απαράδεκτη απεργία.Ακόμη και ο κ.Αμπατζόγλου που είναι πρόεδρος των φαρμακοποιών Ελλάδος ανέφερε ότι από αύριο θα σταματήσουν και αυτοί την απαράδεκτη απεργία.Τους δύο φαρμακευτικούς συλλόγους τους πρόλαβε ο Φαρμακευτικός σύλλογος Πειραιά που έχει σταματήσει ήδη την απεργία.

Η απόφαση των δυο φαρμακευτικών συλλόγων για την μη συνέχιση της απεργίας είναι γιατί ξεκίνησε ήδη από χθες η ροή χρημάτων προς τους δικαιούχους φαρμακοποιούς. Κάτι το οποίο το περιμένανε εδώ και πολύ καιρό. Όταν μάλιστα ορισμένοι φαρμακοποιοί είχανε σοβαρά προβλήματα επιβίωσης της επιχείρησης τους.


Το γεγονός ότι το Υπουργείο Υγείας μέσα στις επόμενες μέρες πληρώνει τον μήνα Ιανουάριο και Φεβρουάριο και στη συνέχεια μέχρι το τέλος Απριλίου τις καθυστερήσεις που αφορούν μέχρι και τον Οκτώβριο του 2010 οφείλεται στην διαρθρωτική αλλαγή που έκανε το Υπουργείο Υγείας όπου έκανε τον ΟΠΑΔ Ταμείο με αποτέλεσμα να γίνονται πλέον οι πληρωμές πιο γρήγορα.
Το ερώτημα που γεννάται είναι γιατί συνεχίζει την απεργία ο Φαρμακευτικός σύλλογος Αττικής ακόμη και σήμερα?

Αν πάμε λίγα χρόνια πίσω θα διαπιστώσουμε ότι ο κ.Λουράντος και ο Φαρμακευτικός σύλλογος της Αθήνας παρόλο που δεν πληρωνόντουσαν και τότε συνέχιζαν κανονικά την προμήθεια των ασφαλισμένων με φάρμακα. Ακόμα και η κακή νοοτροπία του Δημοσίου να πληρώνει τους φαρμακοποιούς μετά από οχτώ μήνες δεν τους πείραζε καθόλου.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας κ.Λοβέρδο η φαρμακευτική δαπάνη τα προηγούμενα χρόνια ήταν η εξής:

Για το 2005 η δαπάνη ήτανε  320 εκατομμύρια Ευρώ
      το 2006 η δαπάνη ήτανε 499 εκατομμύρια Ευρώ
      το 2007 η δαπάνη ήτανε 554 εκατομμύρια Ευρώ
      το 2008 η δαπάνη ήτανε 675 εκατομμύρια Ευρώ
      το 2009 η δαπάνη ήτανε 675 εκατομμύρια Ευρώ
      το 2010 η δαπάνη ήτανε 550 εκατομμύρια Ευρώ

Αντιλαμβανόμαστε ότι η αντίδραση των φαρμακοποιών της Αττικής οφείλεται στο ότι χάσανε πλέον το προνόμιο της αλόγιστης κατανάλωσης φαρμάκων. 
Το γεγονός ότι μειώνονται οι δαπάνες του Δημοσίου για φάρμακα τους κάνει να αντιδρούν με αυτού του είδους κινητοποιήσεις διότι συγχωρούσαν τις καθυστερήσεις στο παρελθόν επειδή αυξάνονταν τα κέρδη τους.Γίνεται πλέον αντιληπτό ότι ο ασφαλισμένος έγινε αντικείμενο της πιο άθλιας εκμετάλλευσης κυρίως από τους φαρμακοποιούς της Αττικής και προσωπικά από τον κ.Λουράντο.

Σήμερα που τελειώνει το πρόβλημα αυτό αποδεικνύεται ότι τελικά ψεύτης είναι ο κ.Λουράντος.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σήμερα, 2 Μαΐου 2011, ο ΟΠΑΔ οφείλει στους φαρμακοποιούς τις Αττικής, τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο, Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Νοέμβριο, Δεκέμβριο 2010 και σε κάποιους φαρμακοποιούς τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2011.