Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Συνελήφθη ο εφοριακός που έκανε υπεξαίρεση 8,5εκατ. Ευρώ από το Ταμείο.Μπήκε στο Δαφνί για να γλιτώσει.


 
Στις 13 Απριλίου σε ανακοίνωση του το Υπουργείο Οικονομικών ανέφερε ότι αναστέλλονται τα καθήκοντα σε έναν υπάλληλο της ΚΓ ΔΟΥ Αθηνών ο οποίος μάλιστα παραπέμφθηκε στο Πειθαρχικό συμβούλιο για άτακτη διαχείριση.(http://www.minfin.gr/portal/el/resource/contentObject/id/3276186e-fe9a-48d9-a547-8c688b9e6a0f )

Στο άκουσμα του Πειθαρχικού συμβουλίου οι περισσότεροι θα πιστέψανε ότι για ακόμη μια φορά ένας επίορκος δημόσιος υπάλληλος δεν θα τιμωρηθεί. Η συνέχεια όμως της υπόθεσης δείχνει ότι η Δικαιοσύνη θα έχει αρκετή δουλεία να κάνει με αφορμή τον επίορκο δημόσιο υπάλληλο ο οποίος ήτανε και προϊστάμενος.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το όνομα του Εφοριακού υπαλλήλου είναι Νίκος Ανδριόπουλος, και ανήκει στην ΚΓ ΔΟΥ Αθηνών.
Ο εφοριακός υπάλληλος είχε στήσει κομπίνα ύψους 8,5 εκατ. ευρώ, όπως έδειξε έρευνα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας με τον εξής τρόπο.Έστελνε εξ ονόματος της συγκεκριμένης εφορίας εντάλματα πληρωμής σε λογαριασμούς τραπεζών, δικαιούχοι των οποίων ήταν ο ίδιος και άλλα άτομα, οι οποίοι αναζητούνται.Από την καλοστημένη κομπίνα που είχε στηθεί, έρευνες του ΣΔΟΕ έδειξαν ότι μόνο το 2010 ο υπάλληλος είχε αρπάξει 500.000 ευρώ.

Όλα ξεκίνησαν όταν στους τραπεζικούς λογαριασμούς του προϊσταμένου του τμήματος εξόδων της εν λόγω Εφορίας εντοπίστηκαν 2,2 εκατ. ευρώ από την Επιτροπή Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος, τα οποία ο υπάλληλος δεν μπορούσε να δικαιολογήσει.

Όταν το ΣΔΟΕ επιχείρησε να τον εντοπίσει για να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις και να
δικαιολογήσει από πού τα βρήκε -καθώς από τα εισοδήματά του δεν δικαιολογούνταν- ο εν λόγω υπάλληλος.. εξαφανίστηκε.Ποσό όμως 2,2 εκατ. μαζί με τον υπάλληλο φαίνεται πως έκανε «φτερά» και από τα ταμεία της Εφορίας: Πρόκειται για χρήματα που χειριζόταν ο ίδιος για πληρωμές και επιστροφές φόρων προς εταιρίες. 

 
Σήμερα αποκαλύπτεται ότι ο εφοριακός από την πρώτη ημέρα της εξαφάνισής του είχε εισαχθεί στο ψυχιατρικό ίδρυμα στο Δαφνί με ψυχολογικά προβλήματα.Tο μεσημέρι όμως ο εφοριακός αυτός πήρε εξιτήριο από το Δαφνί και η αστυνομία που τον είχε εντοπίσει τον συνέλαβε στην περιοχή του Βύρωνα.

Σε βάρος του εφοριακού – «φάντασμα» έχει ασκηθεί ποινική δίωξη με τις κατηγορίες ψευδών βεβαιώσεων σε συνδυασμό με τις διατάξεις του ν.1608/50 περί καταχραστών δημοσίου χρήματος και ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, ενώ του έχει απαγορευτεί και η έξοδος από την χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: