Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Και δημοσιογράφους πληρώνει η ΓΕΝΟΠ σύμφωνα με το πόρισμα Ρακιντζή.


 Ο τρόπος με τον οποίο μερικοί αντιλαμβάνονται τον συνδικαλισμό δείχνει οτι τελικά η φράση του κ.Πάγκαλου οτι “Μαζί τα φάγαμε” δείχνει να επιβεβαιώνεται. Αφορμή είναι το πόρισμα του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ.Ρακιντζή ο οποίος μετά απο εισήγηση της Υπουργού Περιβάλλοντος κ.Μπιρμπίλη εξέδωσε πόρισμα για την νομιμότητα των επιχορηγήσεων της ΓΕΝΟΠ.

Το πόρισμα ουσιαστικά πέρα από τα δεκάδες περιστατικά αδικαιολόγητων δαπανών της ΓΕΝΟΠ διαχρονικά, κρίνει παράνοµες τις ενισχύσεις που δόθηκαν όλα αυτά τα χρόνια με αδιαφάνεια. Η ΓΕΝΟΠ αντιδρώντας σπασμωδικά εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία καταγγέλει τον κ.Ρακιντζή οτι δεν έχει την αρμοδιότητα στο να μπορεί να ελέγξει την ΔΕΗ/ΓΕΝΟΠ επικαλούμενοι μάλιστα μια δήλωση του κ.Ρακιντζή στο Αποκαλυπτικό Δελτίο του EXTRA3. (http://www.genop.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=918:-qq-&catid=1:2009-08-08-10-27-00&Itemid=2)

Φυσικά εάν είχαν συμβουλευτεί έναν απλό δικηγόρο δεν θα εξέδιδαν μια τέτοια ανακοίνωση μιας και που σύμφωνα με το άρθρο 1, παρ. 2.δ. του ν. 3074/2002 ο Γ.Ε.Δ.Δ.
«Διεξάγει ελέγχους, επανελέγχους, επιθεωρήσεις και έρευνες στο Δημόσιο, τα
Ν.Π.Δ.Δ., τους Ο.Τ.Α. πρώτου και δεύτερου βαθμού, τις επιχειρήσεις τους, τα
κρατικά νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου και τις δημόσιες επιχειρήσεις ή
επιχειρήσεις, τη διοίκηση των οποίων ορίζει άμεσα ή έμμεσα το Δημόσιο με
διοικητική πράξη ή ως μέτοχος».

Αλλά ας παρουμε τα πράγματα απο την αρχή.Σύμφωνα με το πόρισμα η κάλυψη δαπανών της ΓΕΝ.Ο.Π./Δ.Ε.Η.‐Κ.Η.Ε., θεσπίζεται από το έτος 1990 ‐μέσω της Ε.Σ.Σ.Ε. ’90‐ με την πρόβλεψη διάθεσης ποσού 10.000.000 δρχ.(29.347,03 €) «προκειμένου να δοθεί δυνατότητα διεύρυνσης των προγραμμάτων ανταλλαγών των εργαζομένων στη ΔΕΗ με εργαζόμενους άλλων χωρών, για ενημέρωση, πολιτιστικούς λόγους κ.λ.π., στα πλαίσια των σχέσεων της πλέον Α.Σ.Ο.Π./Δ.Ε.Η. με αντίστοιχες Οργανώσεις άλλων χωρών» και
συνεχίστηκε τον επόμενο χρόνο ‐με την ΕΣΣΕ 1991‐ με τη διάθεση ποσού 15.000.000 δρχ. (44.020,54 €) «για την ανάπτυξη και υλοποίηση προγραμμάτων ανταλλαγής εργαζομένων, συνδικαλιστικής επιμόρφωσης και πολιτιστικών σχέσεων».

Με την Ε.Σ.Σ.Ε. 1994 ορίστηκε ότι, «για την ανάπτυξη των σχέσεων των εργαζομένων της Δ.Ε.Η. με τους συναδέλφους τους των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τη συμμετοχή της ΓΕΝ.Ο.Π./Δ.Ε.Η. σε ομοειδείς Διεθνείς Οργανώσεις, η Δ.Ε.Η. καλύπτει αιτιολογημένες δαπάνες που πραγματοποιούνται για τους σκοπούς αυτούς, μετά από συνεννόηση με τη
Γενική Δ/νση Διοικητικού της ΔΕΗ και σχετική έγκριση». Σε εφαρμογή των ρυθμίσεων αυτών, εξεδόθη η Απόφαση 105/1995 του Γενικού Διευθυντή της Δ.Ε.Η., στην οποία αναφέρεται: «Εγκρίνουμε να καλύπτονται από την Επιχείρηση οσάκις μετακινούνται τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ για την ανάπτυξη των σχέσεων των εργαζομένων της ΔΕΗ με τους συναδέλφους τους των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τη συμμετοχή της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ σε ομοειδείς Διεθνείς Οργανώσεις, οι παρακάτω δαπάνες…».

Δηλαδή ο λόγος για τον οποίο ξεκίνησαν οι καλύψεις των δαπανών της ΓΕΝΟΠ απο την ΔΕΗ δεν έχει καμμία σχέση με αυτό που συμβαίνει σήμερα. Η κατάσταση ξέφυγε ουσιαστικά το 2004 όπου με την υπ’ αριθ. 245/21.12.2004 απόφασή του, το Δ.Σ. της Δ.Ε.Η. Α.Ε. ενέκρινε, πέρα και πάνω από τις προβλέψεις των Ε.Σ.Σ.Ε., την καταβολή στη ΓΕΝ.Ο.Π./Δ.Ε.Η.‐Κ.Η.Ε. μέχρι του ποσού των 2.500.000,00€ για το 2005 και μέχρι του ποσού των 2.500.000,00 € για το 2006, ως έκτακτη παροχή, για προγράμματα Κοινωνικού και Αγροτικού Τουρισμού, στα οποία θα συμμετείχε το προσωπικό της Επιχείρησης.

Η Δ.Ε.Η. έδωσε την εν λόγω εφάπαξ παροχή «από ελευθεριότητα της Επιχείρησης» όπως αναφέρει η εισήγηση προς το Διοικητικό Συμβούλιο αλλά και για την πρόσθετη παροχή ως ανταμοιβή του προσωπικού για την συμβολή του στην επιτυχή διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων, υπό την μορφή κάλυψης δαπανών για υλοποίηση Προγραμμάτων Τουρισμού και ιδία Αγροτικού Τουρισμού.

Μέχρι και το πάρκινγκ των παιδιών των συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ πλήρωνε η ΔΕΗ σύμφωνα με το πόρισμα.Παρακάτω παραθέτουμε την λίστα με τα αρχικά ονόματα αλλά και με την ιδιοτητά τους.
Εντύπωση προκαλεί επίσης οτι εκτός απο τα λεφτά που δαπανούσε η ΓΕΝΟΠ για την πληρωμή των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης δαπανούσε και χρήματα για ορισμένους δήθεν ανεξάρτητους δημοσιογράφους οι οποίοι όπως αντιλαμβανόμαστε θα περνούσαν την γραμμή της ΓΕΝΟΠ στα ΜΜΕ.
Με την συμεπριφορά τους οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ μας δείχνουν γιατί έχουμε σήμερα κρίση στην Ελληνική Οικονομία.Φυσικά κανένας δεν λέει οτι για όλα φταίει η ΓΕΝΟΠ διότι τότε τα πραγματα θα λυνόντουσταν πολύ εύκολα.

Είναι ξεκάθαρο πλέον οτι την αγελάδα την αρμέγανε πολλοί τόσες δεκαετίες με νόμιμο τρόπο αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι είναι και ηθικός.

Διαβάστε ολόκληρο το πόρισμα του κ.Ρακιντζή(http://www.tovima.gr/files/1/2011/04/20/EKTHESI%20ELEGHOU.pdf )

Δεν υπάρχουν σχόλια: