Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Συνελήφθη ο εφοριακός που έκανε υπεξαίρεση 8,5εκατ. Ευρώ από το Ταμείο.Μπήκε στο Δαφνί για να γλιτώσει.


 
Στις 13 Απριλίου σε ανακοίνωση του το Υπουργείο Οικονομικών ανέφερε ότι αναστέλλονται τα καθήκοντα σε έναν υπάλληλο της ΚΓ ΔΟΥ Αθηνών ο οποίος μάλιστα παραπέμφθηκε στο Πειθαρχικό συμβούλιο για άτακτη διαχείριση.(http://www.minfin.gr/portal/el/resource/contentObject/id/3276186e-fe9a-48d9-a547-8c688b9e6a0f )

Στο άκουσμα του Πειθαρχικού συμβουλίου οι περισσότεροι θα πιστέψανε ότι για ακόμη μια φορά ένας επίορκος δημόσιος υπάλληλος δεν θα τιμωρηθεί. Η συνέχεια όμως της υπόθεσης δείχνει ότι η Δικαιοσύνη θα έχει αρκετή δουλεία να κάνει με αφορμή τον επίορκο δημόσιο υπάλληλο ο οποίος ήτανε και προϊστάμενος.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το όνομα του Εφοριακού υπαλλήλου είναι Νίκος Ανδριόπουλος, και ανήκει στην ΚΓ ΔΟΥ Αθηνών.
Ο εφοριακός υπάλληλος είχε στήσει κομπίνα ύψους 8,5 εκατ. ευρώ, όπως έδειξε έρευνα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας με τον εξής τρόπο.Έστελνε εξ ονόματος της συγκεκριμένης εφορίας εντάλματα πληρωμής σε λογαριασμούς τραπεζών, δικαιούχοι των οποίων ήταν ο ίδιος και άλλα άτομα, οι οποίοι αναζητούνται.Από την καλοστημένη κομπίνα που είχε στηθεί, έρευνες του ΣΔΟΕ έδειξαν ότι μόνο το 2010 ο υπάλληλος είχε αρπάξει 500.000 ευρώ.

Όλα ξεκίνησαν όταν στους τραπεζικούς λογαριασμούς του προϊσταμένου του τμήματος εξόδων της εν λόγω Εφορίας εντοπίστηκαν 2,2 εκατ. ευρώ από την Επιτροπή Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος, τα οποία ο υπάλληλος δεν μπορούσε να δικαιολογήσει.

Όταν το ΣΔΟΕ επιχείρησε να τον εντοπίσει για να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις και να
δικαιολογήσει από πού τα βρήκε -καθώς από τα εισοδήματά του δεν δικαιολογούνταν- ο εν λόγω υπάλληλος.. εξαφανίστηκε.Ποσό όμως 2,2 εκατ. μαζί με τον υπάλληλο φαίνεται πως έκανε «φτερά» και από τα ταμεία της Εφορίας: Πρόκειται για χρήματα που χειριζόταν ο ίδιος για πληρωμές και επιστροφές φόρων προς εταιρίες. 

 
Σήμερα αποκαλύπτεται ότι ο εφοριακός από την πρώτη ημέρα της εξαφάνισής του είχε εισαχθεί στο ψυχιατρικό ίδρυμα στο Δαφνί με ψυχολογικά προβλήματα.Tο μεσημέρι όμως ο εφοριακός αυτός πήρε εξιτήριο από το Δαφνί και η αστυνομία που τον είχε εντοπίσει τον συνέλαβε στην περιοχή του Βύρωνα.

Σε βάρος του εφοριακού – «φάντασμα» έχει ασκηθεί ποινική δίωξη με τις κατηγορίες ψευδών βεβαιώσεων σε συνδυασμό με τις διατάξεις του ν.1608/50 περί καταχραστών δημοσίου χρήματος και ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, ενώ του έχει απαγορευτεί και η έξοδος από την χώρα.

Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Και δημοσιογράφους πληρώνει η ΓΕΝΟΠ σύμφωνα με το πόρισμα Ρακιντζή.


 Ο τρόπος με τον οποίο μερικοί αντιλαμβάνονται τον συνδικαλισμό δείχνει οτι τελικά η φράση του κ.Πάγκαλου οτι “Μαζί τα φάγαμε” δείχνει να επιβεβαιώνεται. Αφορμή είναι το πόρισμα του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ.Ρακιντζή ο οποίος μετά απο εισήγηση της Υπουργού Περιβάλλοντος κ.Μπιρμπίλη εξέδωσε πόρισμα για την νομιμότητα των επιχορηγήσεων της ΓΕΝΟΠ.

Το πόρισμα ουσιαστικά πέρα από τα δεκάδες περιστατικά αδικαιολόγητων δαπανών της ΓΕΝΟΠ διαχρονικά, κρίνει παράνοµες τις ενισχύσεις που δόθηκαν όλα αυτά τα χρόνια με αδιαφάνεια. Η ΓΕΝΟΠ αντιδρώντας σπασμωδικά εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία καταγγέλει τον κ.Ρακιντζή οτι δεν έχει την αρμοδιότητα στο να μπορεί να ελέγξει την ΔΕΗ/ΓΕΝΟΠ επικαλούμενοι μάλιστα μια δήλωση του κ.Ρακιντζή στο Αποκαλυπτικό Δελτίο του EXTRA3. (http://www.genop.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=918:-qq-&catid=1:2009-08-08-10-27-00&Itemid=2)

Φυσικά εάν είχαν συμβουλευτεί έναν απλό δικηγόρο δεν θα εξέδιδαν μια τέτοια ανακοίνωση μιας και που σύμφωνα με το άρθρο 1, παρ. 2.δ. του ν. 3074/2002 ο Γ.Ε.Δ.Δ.
«Διεξάγει ελέγχους, επανελέγχους, επιθεωρήσεις και έρευνες στο Δημόσιο, τα
Ν.Π.Δ.Δ., τους Ο.Τ.Α. πρώτου και δεύτερου βαθμού, τις επιχειρήσεις τους, τα
κρατικά νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου και τις δημόσιες επιχειρήσεις ή
επιχειρήσεις, τη διοίκηση των οποίων ορίζει άμεσα ή έμμεσα το Δημόσιο με
διοικητική πράξη ή ως μέτοχος».

Αλλά ας παρουμε τα πράγματα απο την αρχή.Σύμφωνα με το πόρισμα η κάλυψη δαπανών της ΓΕΝ.Ο.Π./Δ.Ε.Η.‐Κ.Η.Ε., θεσπίζεται από το έτος 1990 ‐μέσω της Ε.Σ.Σ.Ε. ’90‐ με την πρόβλεψη διάθεσης ποσού 10.000.000 δρχ.(29.347,03 €) «προκειμένου να δοθεί δυνατότητα διεύρυνσης των προγραμμάτων ανταλλαγών των εργαζομένων στη ΔΕΗ με εργαζόμενους άλλων χωρών, για ενημέρωση, πολιτιστικούς λόγους κ.λ.π., στα πλαίσια των σχέσεων της πλέον Α.Σ.Ο.Π./Δ.Ε.Η. με αντίστοιχες Οργανώσεις άλλων χωρών» και
συνεχίστηκε τον επόμενο χρόνο ‐με την ΕΣΣΕ 1991‐ με τη διάθεση ποσού 15.000.000 δρχ. (44.020,54 €) «για την ανάπτυξη και υλοποίηση προγραμμάτων ανταλλαγής εργαζομένων, συνδικαλιστικής επιμόρφωσης και πολιτιστικών σχέσεων».

Με την Ε.Σ.Σ.Ε. 1994 ορίστηκε ότι, «για την ανάπτυξη των σχέσεων των εργαζομένων της Δ.Ε.Η. με τους συναδέλφους τους των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τη συμμετοχή της ΓΕΝ.Ο.Π./Δ.Ε.Η. σε ομοειδείς Διεθνείς Οργανώσεις, η Δ.Ε.Η. καλύπτει αιτιολογημένες δαπάνες που πραγματοποιούνται για τους σκοπούς αυτούς, μετά από συνεννόηση με τη
Γενική Δ/νση Διοικητικού της ΔΕΗ και σχετική έγκριση». Σε εφαρμογή των ρυθμίσεων αυτών, εξεδόθη η Απόφαση 105/1995 του Γενικού Διευθυντή της Δ.Ε.Η., στην οποία αναφέρεται: «Εγκρίνουμε να καλύπτονται από την Επιχείρηση οσάκις μετακινούνται τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ για την ανάπτυξη των σχέσεων των εργαζομένων της ΔΕΗ με τους συναδέλφους τους των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τη συμμετοχή της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ σε ομοειδείς Διεθνείς Οργανώσεις, οι παρακάτω δαπάνες…».

Δηλαδή ο λόγος για τον οποίο ξεκίνησαν οι καλύψεις των δαπανών της ΓΕΝΟΠ απο την ΔΕΗ δεν έχει καμμία σχέση με αυτό που συμβαίνει σήμερα. Η κατάσταση ξέφυγε ουσιαστικά το 2004 όπου με την υπ’ αριθ. 245/21.12.2004 απόφασή του, το Δ.Σ. της Δ.Ε.Η. Α.Ε. ενέκρινε, πέρα και πάνω από τις προβλέψεις των Ε.Σ.Σ.Ε., την καταβολή στη ΓΕΝ.Ο.Π./Δ.Ε.Η.‐Κ.Η.Ε. μέχρι του ποσού των 2.500.000,00€ για το 2005 και μέχρι του ποσού των 2.500.000,00 € για το 2006, ως έκτακτη παροχή, για προγράμματα Κοινωνικού και Αγροτικού Τουρισμού, στα οποία θα συμμετείχε το προσωπικό της Επιχείρησης.

Η Δ.Ε.Η. έδωσε την εν λόγω εφάπαξ παροχή «από ελευθεριότητα της Επιχείρησης» όπως αναφέρει η εισήγηση προς το Διοικητικό Συμβούλιο αλλά και για την πρόσθετη παροχή ως ανταμοιβή του προσωπικού για την συμβολή του στην επιτυχή διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων, υπό την μορφή κάλυψης δαπανών για υλοποίηση Προγραμμάτων Τουρισμού και ιδία Αγροτικού Τουρισμού.

Μέχρι και το πάρκινγκ των παιδιών των συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ πλήρωνε η ΔΕΗ σύμφωνα με το πόρισμα.Παρακάτω παραθέτουμε την λίστα με τα αρχικά ονόματα αλλά και με την ιδιοτητά τους.
Εντύπωση προκαλεί επίσης οτι εκτός απο τα λεφτά που δαπανούσε η ΓΕΝΟΠ για την πληρωμή των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης δαπανούσε και χρήματα για ορισμένους δήθεν ανεξάρτητους δημοσιογράφους οι οποίοι όπως αντιλαμβανόμαστε θα περνούσαν την γραμμή της ΓΕΝΟΠ στα ΜΜΕ.
Με την συμεπριφορά τους οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ μας δείχνουν γιατί έχουμε σήμερα κρίση στην Ελληνική Οικονομία.Φυσικά κανένας δεν λέει οτι για όλα φταίει η ΓΕΝΟΠ διότι τότε τα πραγματα θα λυνόντουσταν πολύ εύκολα.

Είναι ξεκάθαρο πλέον οτι την αγελάδα την αρμέγανε πολλοί τόσες δεκαετίες με νόμιμο τρόπο αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι είναι και ηθικός.

Διαβάστε ολόκληρο το πόρισμα του κ.Ρακιντζή(http://www.tovima.gr/files/1/2011/04/20/EKTHESI%20ELEGHOU.pdf )

Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

STOP στην ταλαιπωρία των ασφαλισμένων του ΙΚΑ για την θεώρηση των βιβλιαρίων τους αλλά και την πληρωμή παροχών ασθένειας.

 Πρίν απο λίγες μέρες η διοίκηση του ΙΚΑ έδωσε την δυνατότητα στους ασφαλισμένους του να μπορούν να επισκέπτονται οποιονδήποτε γιατρό του ΟΠΑΔ και του ΤΕΒΕ δίχως να πληρώνουν την επίσκεψη.   

Σήμερα η Διοίκηση του ΙΚΑ ΕΤΑΜ, αξιοποιώντας τις δυνατότητες της τεχνολογίας και μετά την επιτυχημένη εφαρμογή του ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος σε όλες τις Μονάδες Ασφάλισης του ΙΚΑ ΕΤΑΜ, ανακοινώσε ότι εφεξής οι ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ μπορούν να θεωρούν τα βιβλιάρια υγείας και να πληρώνονται Παροχές Ασθενείας σε οποιοδήποτε Υποκατάστημα του Ιδρύματος επιθυμούν, χωρίς να εξετάζεται ο τόπος κατοικίας ή απασχόλησής τους.


Ουσιαστικά έγινε το αυτονόητο μετά απο τόσες δεκαετίες.Δεν είναι λίγες οι φορές όπου απο τους προηγούμενους διαχρονικά εκάστοτε διοικητές του ΙΚΑ αλλά και υπουργούς ακούγαμε για την περιβόητη μηχανοργάνωση όπου θα μας έλυνε πολλά καθημερινά προβλήματα και ποτέ δεν γινότανε.

Υπάρχουν όμως και μερικές εξαιρέσεις για ορισμένες παροχές που λόγω της φύσης τους συνδέονται με συγκεκριμένο Υποκατάστημα, όπως είναι αυτές που για τη χορήγησή τους πρέπει να προηγηθεί γνωμάτευση υγειονομικής επιτροπής (ΑΥΕ ή ΒΥΕ), καθώς και οι αποφάσεις απόδοσης δαπάνης έκτακτης νοσοκομειακής περίθαλψης. Για τη χορήγηση των παραπάνω παροχών αρμόδιο ορίζεται το Υποκατάστημα του τόπου κατοικίας του ασφαλισμένου και συνταξιούχου του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. (π.χ. γνωμάτευση Υγειονομικής Επιτροπής για είδη πρόσθετης περίθαλψης υψηλού κόστους π.χ. αναπηρικά αμαξίδια).

Παράλληλα με την την δυνατότητα αυτή και σε συνδυασμό με τη νέα διαδικασία πληρωμής των παροχών ασθενείας με πίστωση τραπεζικών λογαριασμών συμβάλλει σημαντικά στην απλούστευση των διαδικασιών χορήγησης παροχών ασθενείας. Έτσι ο ασφαλισμένος ή ο συνταξιούχος του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ μπορεί να υποβάλλει τα δικαιολογητικά για πληρωμή σε οποιοδήποτε Υποκατάστημα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ επιθυμεί και να πιστώνεται στη συνέχεια ο τραπεζικός του λογαριασμός, αποφεύγοντας την άσκοπη ταλαιπωρία και πολύωρη αναμονή στα γκισέ των υποκαταστημάτων του ΙΚΑ.

Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Και άλλα πρόστιμα είχανε επιβληθεί στον κολλητό παρατηριούχο νοθευμένων καυσίμων του κ.Ψωμιάδη.


 Τελικά δεν είναι μόνο ένα το πρόστιμο το οποίο μείωσε ο φιλεύσπλαχνος κατα τα άλλα περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ.Ψωμιάδης στον «γνωστό» πρατηριούχο με τα νοθευμένα καύσιμα στην Θεσσαλονίκη Χρίστο Καραγιαννίδη.

Από τις αρχές του 2000 και επί τρία χρόνια, μέχρι το τέλος του 2002, οι υπηρεσίες τόσο της Διεύθυνσης Εμπορίου όσο και του ΣΔΟΕ, Τελωνείου κ.λπ. είχαν προχωρήσει σε σωρεία επανειλημμένων ελέγχων με τη λήψη δειγμάτων όλων των ειδών καυσίμων που διέθεταν τα δύο πρατήρια του Χρ. Καραγιαννίδη και από τις αναλύσεις του Χημείου του Κράτους βρέθηκε ότι τις περισσότερες φορές ήταν νοθευμένα, σε υψηλά μάλιστα ποσοστά.

Συνολικά έξι ανάλογα πρόστιμα για νοθεία επιβλήθηκαν στον Καραγιαννίδη το ίδιο διάστημα. Είναι δύο πρόστιμα της Διεύθυνσης Εμπορίου και τέσσερα του ΣΔΟΕ, τα οποία επίσης επιβλήθηκαν υπηρεσιακά και στάλθηκαν στη διοίκηση της νομαρχίας για να καταλογιστούν.

Ομως, ενώ υπεγράφησαν, είναι άγνωστη η τύχη τους. Κι αυτό γιατί τα πρόστιμα αυτά, το ένα για ποσό 10.000 ευρώ (από έλεγχο στις 27-4-2001) υπεγράφη στις 13-2-2003 από τον τότε αντινομάρχη και αδελφό του Π. Ψωμιάδη, τον Διονύση Ψωμιάδη, και το δεύτερο για 9.000 ευρώ (από έλεγχο στις 8-9-2001) υπεγράφη στις 5-8-2003 από τον τότε αντινομάρχη και «δεξί χέρι» του Π. Ψωμιάδη, τον Γιώργο Τσαμασλή.

Να σημειωθεί ότι το ΣΔΟΕ σε άλλους δυο ελέγχους στις 13-10-2000 και στις 11-12-2000 τους έστειλε για καταλογισμό προστίμων και τα περαιτέρω στο Τελωνείο. Στα πρόστιμα αυτά δεν σήκωνε «κούρεμα» γιατί κοινοποιούνταν στη συνέχεια στη ΔΟΥ για είσπραξη. Οι άλλοι δύο που κοινοποιήθηκαν στη νομαρχία για καταλογισμό προστίμων ύψους δύο φορές για 14.600€, ήταν για ελέγχους στις 15-1-2001 και στις 14-7-2001.

Όσο για το πρόστιμο στο οποίο αναφέρεται συνέχεια στα τηλεοπτικά παράθυρα αλλά και ραδιόφωνα ο κ.Ψωμιάδης είναι σύνολο πέντε διαφορετικών ελέγχων.
Οι πέντε διαφορετικοί έλεγχοι της Διεύθυνσης Εμπορίου, όργανα της οποίας διαπίστωσαν τη διάθεση νοθευμένων καυσίμων -τόσο πετρελαίου όσο και βενζίνης- και στα δύο πρατήρια, σε δεξαμενές, βυτία και σε αντλίες και επιβλήθηκαν τα συνολικά πρόστιμα των 89.000 ευρώ, έγιναν χρονικά:

1. 6-3-2000 (Λαγκαδά 24), πετρέλαιο κίνησης ήταν νοθευμένο με αποχρωματισμένο πετρέλαιο θέρμανσης και παρουσίαζε υψηλή περιεκτικότητα θείου, πρόστιμο 20.000 ευρώ.

2. 13-10-2000 (Λαγκαδά 24), νοθευμένο πετρέλαιο, πρόστιμο 20.000 ευρώ.

3. 9-12-2000 (Λαγκαδά 24), νοθευμένο πετρέλαιο σε βυτίο, πρόστιμο 10.000 ευρώ.

4. 5-4-2001 (Αγχίαλος), νοθευμένη βενζίνη σούπερ με πετρέλαιο κ.λπ., πρόστιμο 10.000 ευρώ.

5. 9-12-2002 (Λαγκαδά 24), νοθευμένο πετρέλαιο σε δεξαμενή κ.λπ., πρόστιμο 29.000 ευρώ.

Το κερασάκι στην τούρτα είναι οτι μέχρι και οδηγοί ταξί είχανε στραφεί έναντι του πρατηρίου νοθευμένων καυσίμων.Πιο συγκεκριμένα εναντίον του Χρ. Καραγιαννίδη είχαν στραφεί 5 οδηγοί ταξί, σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο του σωματείου ιδιοκτητών ταξί «Ερμής» Πάρι Κισσά, γιατί τελωνειακοί εντόπισαν σε ελέγχους στα ρεζερβουάρ των αυτοκινήτων τους νοθευμένο πετρέλαιο, που προερχόταν από τα πρατήρια του Καραγιαννίδη.

Πολιτικά το ερώτημα αφορά την δεξιά πολυκατοικία και την πολιτική ασπίδα στο πρόσωπο του κ.Ψωμιάδη απο τους κ.Σαμαρά και κ.Καρατζαφέρη.Διότι επικροτώντας την πολιτική Ψωμιάδη στα πρόστιμα ουσιαστικά επικροτούν την ατιμωρησία κάτι για το οποίο οι πολιτές σήμερα αντιδρούνε πάρα πολύ έντονα.

Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Πρόστιμα εκατομμυρίων Ευρώ επέβαλε η Ευρωπαική Επιτροπή στην Unilever και Procter and Gamble.

 Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επέβαλε πρόστιμο στην Procter & Gamble αλλά και στην Unilever συνολικού ύψους 315.200.000 Ευρώ για την λειτουργία καρτέλ μαζί με τη Henkel στην αγορά των απορρυπαντικών προϊόντων οικιακής χρήσης και συγκεκριμένα την σκόνη πληντηρίου.Το καρτέλ των πολυεθνικών εταιρειών είχε απλώσει τα πλοκάμια του σε οκτώ χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το ύψος του προστίμου για τις δύο εταιρίες περιλαμβάνει και μια μείωση κατά 10% λόγω της αναγνώριση των πραγματικών περιστατικών η οποία επέτρεψε την ταχεία ολοκλήρωση της έρευνας. Η Henkel όμως πήρε ασυλία για την αποκάλυψη του καρτέλ απο την Ευρωπαική Επιτροπή. 
 
Οι τρεις πολυεθνικές εταιρείες είναι οι σημαντικότεροι παραγωγοί της σκόνης πληντηρίου στην Ευρώπη. Η σύμπραξη αυτή διήρκεσε περίπου τρία χρόνια και αποσκοπούσε στη σταθεροποίηση των θέσεων στην αγορά και στον συντονισμό των τιμών κατά παράβαση της Ευρωπαικής Ένωσης και των κανόνων ανταγωνισμού σύμφωνα με το άρθρο 101 της συνθήκης Ευρωπαικής Ένωσης.

Τα προιόντα είναι πολύ γνωστά σε όλους μας και σίγουρα θα τα έχετε αγοράσει κάποτε.Πιο συγκεκριμένα αναφερόμαστε στα γνωστα SKIP , KLINEX , OMO , JIF , CAJOLINE , SVELTO.

Η Επιτροπή είχε στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η σύμπραξη υπήρχε, τουλάχιστον απο το 2002. Ουσιαστικά όλα άρχισαν όταν οι εταιρείες εφάρμοσαν μια δικιά τους πρωτοβουλία που στόχο είχε να βελτιώσει τις περιβαλλοντικές επιδόσεις των απορρυπαντικών. Παράλληλα με αυτή την σωστή πρωτοβουλία οι εταιρείες αποφάσισαν να συντονίσουν τις τιμές ή να εφαρμόζουν και άλλες αντιανταγωνιστικές πρακτικές.
Το καρτέλ είχε αναπτυχθεί στο Βέλγιο, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ελλάδα, την Ιταλία, την Πορτογαλία, την Ισπανία και την Ολλανδία. 
 
Τα πρόστιμα καθορίστηκαν βάση των σχετικών πωλήσεων των εταιρειών που συμμετέχουν στις εν λόγω χώρες.



Μείωση βάσει της ανακοίνωσης περί επιείκειαςΜείωση στο πλαίσιο του Διακανονισμού ανακοίνωσης Πρόστιμο
Henkel 100%
0.00%
0
Procter & Gamble 50% 10% 211.200.000
Unilever 25% 10% 104.000.000

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση της Ευρωπαικής Επιτροπής http://europa.eu/rapid/pressReleasesAction.do?reference=IP/11/473

Σάββατο 9 Απριλίου 2011

Καταδικάστηκε ο κ.Ψωμιάδης σε 12μηνη φυλάκιση αλλά δεν είναι η πρώτη φορά.

 

Ένοχος και σε δεύτερο βαθμό για παράβαση καθήκοντος κρίθηκε από το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης ο Παναγιώτης Ψωμιάδης. Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας καταδικάζεται σε 12μηνη φυλάκιση με τριετή αναστολή.
Το δικαστήριο δηλαδή έκανε δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα και του επεβλήθη η ποινή αυτή.

Ως νομάρχης, τότε, ο κ. Ψωμιάδης είχε μειώσει τα πρόστιμα από τις 89.000 ευρώ σε 5.000 ευρώ, ενώ ο ιδιοκτήτης του πρατηρίου νόθευε τα καύσιμα κατ' εξακολούθηση και μέσα στο πρατήριό του λειτουργούσε παράνομο εργαστήριο αποχρωματισμού και νοθείας πετρελαίου θέρμανσης.


Αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που καταδικάζεται ο κ.Ψωμιάδης.Μια από τις κορυφαίες στιγμές του κ. Ψωμιάδη ήταν η προεκλογική περίοδος των νομαρχιακών εκλογών του 2002. Στις 25 Σεπτεμβρίου 2002 είχε αποκαλυφθεί ότι ο κ. Ψωμιάδης είχε χτίσει παράνομα πιλοτή σε αυθαίρετο κτίσμα στη Χαλκιδική. Η αποστομωτική απάντηση του βουρκωμένου τότε υποψηφίου νομάρχη Θεσσαλονίκης σε παράθυρο τηλεοπτικού σταθμού ήταν: «Εσείς δεν πρέπει να είχατε γονείς, μάνα, πατέρα, γι' αυτό και λέτε τέτοιες φοβερές ασέβειες. Εγώ έχτισα ένα σπιτάκι για τη μανούλα μου, παλιόπαιδο θα ήμουν να την πέταγα στον δρόμο». Στο δελτίο του MEGA δήλωσε επίσης: «Το έχτισα για τη μάνα μου, καταδικάστηκα από το δικαστήριο και πλήρωσα». Οταν τον ρώτησαν για το πολιτικό κόστος μιας τέτοιας αποκάλυψης, απάντησε: «Να κοιτάξετε τις δημοσκοπήσεις». Πράγματι τα πρώτα γκάλοπ μετά την αποκάλυψη έδειξαν τη δημοτικότητα του κ. Ψωμιάδη να ανεβαίνει κατά 6,5%.


Ο γενικός γραμματέας της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Θύμιος Σώκος είναι πλέον υποχρεωμένος να θέσει τον Παναγιώτη Ψωμιάδη άμεσα σε αργία κάτι που σημαίνει ότι χάνει το αξίωμά του.
Ο περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας θα τεθεί σε αργία ακόμη και στην περίπτωση που προσφύγει στον Άρειο Πάγο. Η πλειοψηφούσα παράταξη της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας θα κληθεί να εκλέξει νέο περιφερειάρχη.
Ωστόσο, υπάρχουν διαφωνίες για το αν θα πρέπει ο κ.Ψωμιάδης να εκπέσει του αξιωματός του και η Εισαγγελία Θεσσαλονίκης παρέπεµψε για διευκρινίσεις στη νοµική υπηρεσία του υπουργείου Εσωτερικών.


«Έδρασα καθ όλα νόμιμα» τόνισε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης, στην απολογία του ενώπιον του πενταμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης, αρνούμενος τα όσα του καταλογίζονται για παράβαση καθήκοντος στην υπόθεση µείωσης προστίµου σε πρατηριούχο υγρών καυσίµων.

 Στο διακαστήριο ο κ.Ψωμιάδης ανέφερε τα εξής:<<Ο νομάρχης βάζει την τελική υπογραφή και αφού πρώτα το έγγραφο έχει ελεγχθεί και εξεταστεί μέχρι να φτάσει στο γραφείο μου. Δεν έχω νομικές γνώσεις. Έβγαλα μόνο το γυμνάσιο γιατί οι γονείς μου δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να με στείλουν στο πανεπιστήμιο. Έδρασα, αφού πρώτα συμβουλεύτηκα τον αρμόδιο αντινομάρχη και τον νομικό σύμβουλο της νομαρχίας.
Έλαβα υπόψη την οικονομική κατάσταση του ιδιοκτήτη του πρατηρίου και τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε και γι' αυτό προχώρησα στη μείωση του προστίμου. Εξάλλου, το κατώτατο όριο ήταν τα 145 ευρώ και εγώ το μείωσα στα 1.000 ευρώ>>.
Υπέρ του περιφερειάρχη κατέθεσαν ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας κ. Καραπαναγιωτίδης, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Τσαμασλής και ο νομικός σύμβουλος της νομαρχίας κ. Δράσας.

Φαίνεται οτι η εμμονή του κ.Ψωμιάδη στο να ψάχνει στα τηλεοπτικά παράθυρα του κ.Αυτιά την Πράσινη ανάπτυξη τον παραπλάνησε και αυτόν όπως το έπαθαν και κάποιοι πρώην υπουργοί της Ν.Δ.με αποτέλεσμα να χάσει όπως φαίνεται το αξίωμα του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδόνιας.

Ακόμα όμως περιμένουμε την αντίδραση της ΝΔ και αναρωτιέται κανείς τι περιμένουν για να βγάλουν έστω μια απλή ανακοίνωση.Όταν μάλιστα σύμφωνα και με τις τελευταίες εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ ο κ.Ψωμιάδης είχε πάρει 10%.

Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Οι δασικοί χάρτες είναι πραγματικότητα.

 
Δεν είναι ψέμα.Για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας μας, αναρτώνται οι πρώτοι δασικοί χάρτες, για την Πεντέλη, τη Νέα Πεντέλη και το Μαραθώνα. Αν το σκεφτούμε καλύτερα είναι στην πραγματικότητα μια μικρή επανάσταση προς στην καλυτέρευση των πραγμάτων στην Έλλάδα

Τα οφέλη από τους δασικούς χάρτες είναι τεράστια όχι μόνο για το περιβάλλον αλλά για όλους μας.
Για το περιβάλλον, γιατί διασώζουμε και διασφαλίζουμε ό,τι έχει απομείνει.
Για τους πολίτες, γιατί διευκολύνεται η ολοκλήρωση του Κτηματολογίου, διασφαλίζοντας έτσι για πρώτη φορά την ιδιωτική αλλά και τη δημόσια περιουσία.
Οι πρώτες περιοχές που θα επωφεληθούν απο τους δασικούς χάρτες είναι η Πεντέλη, Νέα Πεντέλη και του Μαραθώνα.
Η υπόθεση των δασικών χαρτών εκτός απο το οτι σεβόμαστε τα δικαιώματα όλων, σεβόμαστε και το δικαίωμα αυτών που θα έρθουν μετά από εμάς να ζήσουν σε μια χώρα που θα εξακολουθεί να έχει δάση.

Οι τρεις νέοι δασικοί χάρτες σε αριθμούς

ΠΑΛΑΙΑ ΠΕΝΤΕΛΗ

συνολική έκταση: 23.914 στρέμματα
δάση και δασικές εκτάσεις (με βάση αεροφωτογραφίες του 1945, σε συνδυασμό με εκείνες του 1937, 1938 και 1939): 22.072 στρέμματα δάση και δασικές εκτάσεις σήμερα: 21.566 στρέμματα

ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ

συνολική έκταση: 95.000 στρέμματα
δάση και δασικές εκτάσεις (με βάση αεροφωτογραφίες του 1945, σε συνδυασμό με εκείνες του 1937, 1938 και 1939): 53.206 στρέμματα δάση και δασικές εκτάσεις σήμερα: 49.975 στρέμματα

ΝΕΑ ΠΕΝΤΕΛΗ

συνολική έκταση: 3.413 στρέμματα
δάση και δασικές εκτάσεις (με βάση αεροφωτογραφίες του 1945, σε συνδυασμό με εκείνες του 1937, 1938 και 1939): 2.072 στρέμματα
δάση και δασικές εκτάσεις σήμερα: 2.045 στρέμματα

Επιτέλους φαίνεται οτι γίνεται πράξη το αυτονόητο.Είναι αντιληπτό πλέον οτι εφόσον η χώρα κάνει το αυτονόητο τότε θα πάει αρκετά μπροστά.(Διαβάστε περισσότερες πληροφορίεςhttp://www.ypeka.gr/Default.aspx?tabid=362&sni[524]=929&language=el-GR)

Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Ο Δείκτης Νέων Παραγγελιών στη Βιομηχανία δείχνει οτι υπάρχουν ελπίδες για την Ελληνική Οικονομία.

 Καθημερινά ακούμε απο τους διάφορους οικονομικούς αναλυτές οτι οδεύουμε στην χρεωκοπία διότι δεν παράγουμε τίποτα απολύτως.Τα στοιχεία όμως της Ελληνικής Στατιστικής υπηρεσίας που αφορούν για τον Δείκτη Νέων Παραγγελιών στη Βιομηχανία για τον μήνα Ιανουάριο δείχνουν οτι η Ελληνική Οικονομία έχει δυνατότητες(Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση http://www.statistics.gr/portal/page/portal/ESYE/BUCKET/A0503/PressReleases/A0503_DKT27_DT_MM_01_2011_01_P_GR.pdf)


Η εξέλιξη του Δείκτη Νέων Παραγγελιών στη Βιομηχανία για το μήνα Ιανουάριο 2011, σύμφωνα με προσωρινά στοιχεία, έχει ως εξής:
Ο Γενικός Δείκτης Νέων Παραγγελιών στη Βιομηχανία (σύνολο εγχώριας και εξωτερικής αγοράς) του μηνός Ιανουαρίου 2011, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη του Ιανουαρίου 2010, παρουσίασε αύξηση κατά 9,1%, έναντι αύξησης 4,4% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2010 προς το 2009.

Ο μέσος Γενικός Δείκτης του δωδεκάμηνου Φεβρουαρίου 2010 - Ιανουαρίου 2011, σε σύγκριση με τον ίδιο Δείκτη του δωδεκάμηνου Φεβρουαρίου 2009 - Ιανουαρίου 2010, παρουσίασε αύξηση κατά 4,2%, έναντι μείωσης 25,6% που σημειώθηκε από τη σύγκριση των αντίστοιχων προηγούμενων δωδεκαμήνων.

Πιο συγκεριμένα σύμφωνα με την ανάλυση ετήσιων μεταβολών Γενικού Δείκτη Νέων Παραγγελιών στη Βιομηχανία η αύξηση του Γενικού Δείκτη Νέων Παραγγελιών στη Βιομηχανία κατά 9,1% το μήνα Ιανουάριο 2011, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιανουαρίου 2010, οφείλεται στις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους αγορών ως εξής:

α. Στη μείωση του Δείκτη Νέων Παραγγελιών Εγχώριας Αγοράς κατά 6,5%.
β. Στην αύξηση του Δείκτη Νέων Παραγγελιών Εξωτερικής Αγοράς κατά 32,7%.

Τα νέα είναι ακόμα καλύτερα σύμφωνα με την ανάλυση ετήσιων μεταβολών Δείκτη Νέων Παραγγελιών Εξωτερικής Αγοράς όπου η αύξηση του Γενικού Δείκτη Νέων Παραγγελιών Εξωτερικής Αγοράς κατά 32,7% το μήνα Ιανουάριο 2011, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιανουαρίου 2010, οφείλεται στις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους αγορών που έχει ως εξής:

α. Στην αύξηση του Δείκτη Νέων Παραγγελιών Εξωτερικής Αγοράς Ευρωζώνης κατά 36,7%.
β. Στην αύξηση του Δείκτη Νέων Παραγγελιών Εξωτερικής Αγοράς εκτός Ευρωζώνης κατά 29,7%.

Αυτό που μας λένε οι συγκεκριμένοι δείκτες είναι οτι υπάρχει εξωστρέφεια στην Βιομηχανία μας και είναι κάτι που πρέπει πρώτα να το εκμεταλευθούμε σαν χώρα αλλά και να γίνει οδηγός και για άλλους τομείς της Ελληνικής Οικονομίας.

Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Ο ΟΠΑΔ αναγνωρίζει μέχρι και τους ιατρούς της Βουλής.




 Με υπουργική απόφαση του κ.Κουτρουμάνη ο ΟΠΑΔ αναγνωρίζει πλέον και άλλους ιατρούς.
Πιο συγκεκριμένα  αναγνωρίζονται οι συνταγογραφήσεις των ιατρών της Ελληνικής Αστυνομίας και των Σωμάτων Ασφαλείας, των ιατρών που υπηρετούν στο ιατρείο της Βουλής και των ιατρών που εργάζονται στα Υπουργεία.

Αντιλαμβάνεστε οτι σαν πολίτες δεύτερης κατηγορίας νιώθανε εδώ και πολλές δεκαετίες οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ.Με ένα σύστημα εξέτασης των ασφαλισμένων του το οποίο ήτανε πάντα μια ταλαιπωρία. Με το νέο καθεστώς εξέτασης που είναι σαν του ΟΠΑΔ σίγουρα οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ θα νιώθουνε πολύ καλύτερα. 

Αφού αναφερόμαστε στον ΟΠΑΔ να πούμε οτι στην υπουργική απόφαση υπάρχει κάτι και για τους φαρμακοποιούς.Κάτι που αποδεικνύει οτι ο κ.Λουράντος έλεγε ψέμματα.

Και για το λόγου το αληθές δημοσιεύουμε σήμερα την υπουργική απόφαση του κ.Κουτρουμάνη όπου αναφέρει επιτέλους το αυτονόητο που δυστυχώς λείπει ακόμα σε πολλά πράγματα σήμερα στην Ελλάδα.Οτι δηλαδή ο ΟΠΑΔ υποχρεούται να καταβάλλει στο φαρμακοποιό, ανεξάρτητα από το χρόνο ελέγχου και εκκαθάρισης του λογαριασμού του, ύστερα από πρόχειρο λογιστικό έλεγχο που διενεργείται από τις αρμόδιες υπηρεσίες περίθαλψης ασφαλισμένων του Δημοσίου (Υ.Π.Α.Δ.) και μετά την αφαίρεση των νομίμων κρατήσεων, το πληρωτέο ποσό μέσα σε σαράντα πέντε (45) ημέρες από την υποβολή του λογαριασμού. 

Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Τελικά ψεύτης είναι ο κ.Λουράντος.

 
 
 Η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων του ΟΠΑΔ συνεχίζεται μόνο από τους φαρμακοποιούς της Αττικής.
Παρότι από χθες έχουν ξεκινήσει οι πληρωμές των φαρμακοποιών,ο κ.Λουράντος που εκπροσωπεί τον φαρμακευτικό σύλλογο της Αττικής επιμένει στην απαράδεκτη απεργία.Ακόμη και ο κ.Αμπατζόγλου που είναι πρόεδρος των φαρμακοποιών Ελλάδος ανέφερε ότι από αύριο θα σταματήσουν και αυτοί την απαράδεκτη απεργία.Τους δύο φαρμακευτικούς συλλόγους τους πρόλαβε ο Φαρμακευτικός σύλλογος Πειραιά που έχει σταματήσει ήδη την απεργία.

Η απόφαση των δυο φαρμακευτικών συλλόγων για την μη συνέχιση της απεργίας είναι γιατί ξεκίνησε ήδη από χθες η ροή χρημάτων προς τους δικαιούχους φαρμακοποιούς. Κάτι το οποίο το περιμένανε εδώ και πολύ καιρό. Όταν μάλιστα ορισμένοι φαρμακοποιοί είχανε σοβαρά προβλήματα επιβίωσης της επιχείρησης τους.


Το γεγονός ότι το Υπουργείο Υγείας μέσα στις επόμενες μέρες πληρώνει τον μήνα Ιανουάριο και Φεβρουάριο και στη συνέχεια μέχρι το τέλος Απριλίου τις καθυστερήσεις που αφορούν μέχρι και τον Οκτώβριο του 2010 οφείλεται στην διαρθρωτική αλλαγή που έκανε το Υπουργείο Υγείας όπου έκανε τον ΟΠΑΔ Ταμείο με αποτέλεσμα να γίνονται πλέον οι πληρωμές πιο γρήγορα.
Το ερώτημα που γεννάται είναι γιατί συνεχίζει την απεργία ο Φαρμακευτικός σύλλογος Αττικής ακόμη και σήμερα?

Αν πάμε λίγα χρόνια πίσω θα διαπιστώσουμε ότι ο κ.Λουράντος και ο Φαρμακευτικός σύλλογος της Αθήνας παρόλο που δεν πληρωνόντουσαν και τότε συνέχιζαν κανονικά την προμήθεια των ασφαλισμένων με φάρμακα. Ακόμα και η κακή νοοτροπία του Δημοσίου να πληρώνει τους φαρμακοποιούς μετά από οχτώ μήνες δεν τους πείραζε καθόλου.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας κ.Λοβέρδο η φαρμακευτική δαπάνη τα προηγούμενα χρόνια ήταν η εξής:

Για το 2005 η δαπάνη ήτανε  320 εκατομμύρια Ευρώ
      το 2006 η δαπάνη ήτανε 499 εκατομμύρια Ευρώ
      το 2007 η δαπάνη ήτανε 554 εκατομμύρια Ευρώ
      το 2008 η δαπάνη ήτανε 675 εκατομμύρια Ευρώ
      το 2009 η δαπάνη ήτανε 675 εκατομμύρια Ευρώ
      το 2010 η δαπάνη ήτανε 550 εκατομμύρια Ευρώ

Αντιλαμβανόμαστε ότι η αντίδραση των φαρμακοποιών της Αττικής οφείλεται στο ότι χάσανε πλέον το προνόμιο της αλόγιστης κατανάλωσης φαρμάκων. 
Το γεγονός ότι μειώνονται οι δαπάνες του Δημοσίου για φάρμακα τους κάνει να αντιδρούν με αυτού του είδους κινητοποιήσεις διότι συγχωρούσαν τις καθυστερήσεις στο παρελθόν επειδή αυξάνονταν τα κέρδη τους.Γίνεται πλέον αντιληπτό ότι ο ασφαλισμένος έγινε αντικείμενο της πιο άθλιας εκμετάλλευσης κυρίως από τους φαρμακοποιούς της Αττικής και προσωπικά από τον κ.Λουράντο.

Σήμερα που τελειώνει το πρόβλημα αυτό αποδεικνύεται ότι τελικά ψεύτης είναι ο κ.Λουράντος.