Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Η κρίση δεν αγγίζει τους εργαζόμενους της πρώην Ολυμπιακής που προσλαμβάνονται στην Ε.Ε.Τ.Τ. απολαμβάνοντας ευνοική μεταχείρηση.




Σε περίοδο κρίσης και που ακούμε καθημερινά για κλείσιμο επιχειρήσεων και απολύσεις εργαζομένων,αυτοί που δεν έχουν τίποτα να ανυσηχούν είναι οι υπάλληλοι της πρώην Ολυμπιακής με την ευνοική μεταχείρηση που έχουν εξασφαλίσει.

Και το λέμε αυτό διότι στο σημερινό ΦΕΚ που δημοσιεύουμε(ΦΕΚ 829/02-09-2010 http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html?args=5C7QrtC22wGYK2xFpSwMnXdtvSoClrL8HOK_ISbAaFh5MXD0LzQTLaM8BZk1sbae8knBzLCmTXKaO6fpVZ6Lx3UnKl3nP8NxdnJ5r9cmWyJWelDvWS_18kAEhATUkJb0x1LIdQ163nV9K--td6SIuXGrCD5uulFpX5tdZsWEhgoBkvHx2Gx9DMSMkkOO4TW9) ,αναφέρονται τα ονόματα των πρώην υπαλλήλων της Ολυμπιακής που μετατάσονται στην Ε.Ε.Τ.Τ.(Εθνική υπηρεσία τηλεπικοινωνιων και ταχυδρομείου).

Και αυτό συμβαινεί διότι έχει ψηφιστεί ο νόμος για την κοινωνική ενίσχυση των εργαζομένων της Ολυμπιακής όπου ουσιαστικά το "μάρμαρο" της συμφωνίας εργαζομένων-Βγενόπουλου-Χατζηδάκη την πληρώνουμε τα κορόιδα,δηλαδή οι απλοί πολίτες.

Η οργή των πολιτών γίνεται ακόμη πιο μεγάλη όταν μαθαίνουμε μετά απο χρόνια οτι αυτή η συμφωνία στην πραγματικότητα έγινε για να πάρει μια καθαρή απο χρέη Ολυμπιακή ο Βγενόπουλος και για να προσπαθήσει αργότερα να αγοράσει την AEGEAN και να κάνει ιδιωτικό μονοπώλιο στις αερομεταφορές.

Το αντίτιμο για τους εργαζόμενους έτσι ώστε να μην αντιδράσουν έντονα ήτανε ο νόμος για την κοινωνική ενίσχυση των εργαζομένων της Ολυμπιακής(Νόμος 3717/2007 http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/bcc26661-143b-4f2d-8916-0e0e66ba4c50/K-OLYMPI-PAP.pdf).

Το εξοργιστικό όμως είναι οτι και αυτές τις συμφωνίες των εργαζομένων τις πληρώνουμε πάλι εμείς τα κορόιδα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

"Το αντίτιμο για τους εργαζόμενους έτσι ώστε να μην αντιδράσουν έντονα ήτανε ο νόμος για την κοινωνική ενίσχυση των εργαζομένων της Ολυμπιακής(Νόμος 3717/2007"
΅
Έχω να πω ότι ο νόμος αυτός "μπάζει" από παντού και ότι οχι απλά ΔΕΝ πήραμε (τουλάχιστον οι συμβασιούχοι) αυτά που θα έπρεπε να πάρουμε ως "ειδικό επίδομα ανεργείας", αλλά ακόμη χρωστάμε λεφτά στον ΟΑΕΔ!!!!!
Κάποιοι φάγαν πολλά λεφτά και κάναν παιχνίδι στις πλάτες μας...