Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Ο Καραμανλής συνεχιστής της πολιτικής Σαμαρά του 1990 προσπάθησε να πουλήσει και αυτός Δημόσια περιουσία.Διαβάστε τον νόμο 3581 του 2007.





Στο προηγούμενο άρθρο δημοσιεύσαμε τον νόμο 1892 του 1990 όπου με υπογραφή και του κ.Σαμαρά είχε αρχίσει η προσπάθεια εκποίησης της δημόσιας περιουσίας χωρίς όρους και προυποθέσεις απο την κυβέρνηση Μητσοτάκη.
Η προσπάθεια όμως της ΝΔ δεν στάματησε το 1990.Μετά την επαναφορά της στην εξουσία το 2004 και με πρωθυπουργό τον κ.Καραμανλή προσπάθησε πάλι να εκποιήση την δημόσια περιουσία χωρίς όρους και προυποθέσεις.Αναφερόμαστε στον νομο 3581 του 2007 που ψηφίστηκε απο την κυβέρνηση Καραμανλή και έφερε στην Ελλάδα το «sale and lease back» για τη δημόσια περιουσία.

Αυτό που κάνει αυτός ο νόμος είναι να δίνει την δυνατότητα στο κράτος, δηλαδή στην ίδια την κυβέρνηση, να πωλήσει οποιοδήποτε ακίνητο επιθυμεί και στη συνέχεια να το ενοικιάσει από τον αγοραστή για χρονικό διάστημα που μπορεί να φτάσει έως και τα 99 χρόνια.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πρώτο άρθρο του εν λόγω νόμου αναφέρονται επί λέξει τα εξής: «Το Δημόσιο δύναται να συνάπτει τις ακόλουθες συμβάσεις: α) Σύμβαση μεταβίβασης κυριότητας ή άλλου εμπράγματου δικαιώματος ή παραχώρησης ενοχικού δικαιώματος επί ακινήτου έναντι ανταλλάγματος με ταυτόχρονη μίσθωση του ίδιου ακινήτου.

Αντικείμενο της εν λόγω σύμβασης είναι η έναντι ανταλλάγματος μεταβίβαση της κυριότητας ή άλλου εμπράγματου δικαιώματος ή η παραχώρηση ενοχικού δικαιώματος χρήσης ή και εκμετάλλευσης επί ολόκληρου ή μέρους ακινήτου του Δημοσίου με ταυτόχρονη συμφωνία με τον αγοραστή ή φορέα του δικαιώματος χρήσης ή και εκμετάλλευσης του ακινήτου να εκμισθώνει το ίδιο ακίνητο προς το Δημόσιο.Η σύμβαση δύναται να έχει διάρκεια μέχρι ενενήντα εννέα (99) έτη».

Δηλαδή, η κυβέρνηση της ΝΔ όχι μόνον προωθούσε την πολιτική πώλησης δημόσιας περιουσίας, αλλά για να κάνει ακόμη πιο ελκυστική την προσφορά των ακινήτων διεμήνυε -μέσω του νόμου- στον επίδοξο αγοραστή ότι εφόσον «έκλεινε» η συμφωνία αγοραπωλησίας, το κράτος θα μπορούσε να είναι ο πρώτος ενοικιαστής μέχρι και για τα επόμενα 99 χρόνια.

Και για να μην έχετε απορίες, να ποιοί υπέγραψαν αυτόν τον νόμο:Παυλόπουλος,Αλογοσκούφης, Σιούφας,Μαγγίνας.Να μην παραβλέψουμε φυσικά οτι ήταν σε γνώση και του τότε πρωθυπουργού κ. Κ. Καραμανλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: