Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Κάθε μαθητής του Γυμνασίου αλλά και του Λυκείου μπορεί με ένα «χτύπημα» στον υπολογιστή του να βλέπει το μάθημα που θέλει.







Με τον τρόπο που λειτουργεί σήμερα το εκαπαιδευτικό μας σύστημα ιδιαίτερα απο το Γυμνάσιο και μετά, είναι σαφές ότι δημιουργούνται πολλά οικονομικά προβλήματα και πολύ περισσότερες ανάγκες στα παιδιά που προετοιμάζονται για τις Εξετάσεις, από αυτές που πολλές φορές μπορεί να αντέξουν τα ίδια και οι οικογένειές τους.
Υπάρχουν και άλλου είδους προβλήματα, που δημιουργούν συνθήκες ανισότητας, δηλαδή παιδιά που είναι σε νησιά, σε απομακρυσμένες περιοχές, που ακόμα κι αυτή η υποστήριξη του ιδιωτικού φροντιστηρίου δεν είναι πάντοτε εφικτή.

Έγιναν πολλές προσπάθειες από το Υπουργείο Παιδείας διαχρονικά, στο πλαίσιο του «κρατικού φροντιστηρίου», της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης.Οι προσπάθειες αυτές όμως ήτανε πάρα πολύ αναποτελεσματικές.
Αναποτελεσματική δεν θα θέλαμε να είναι και η σημερινή προσπάθεια του Υπουργείου Παιδείας με το “Ψηφιακό σχολείο” όπου ο στόχος τους είναι ο εξής:

Κάθε μαθητής του Γυμνασίου αλλά και του Λυκείου να μπορεί με ένα «χτύπημα» στον υπολογιστή του να βλέπει το μάθημα που θέλει, με υποδειγματικό τρόπο διδασκαλίας, όσες φορές θέλει, από όπου βρίσκεται, όποτε θέλει.

Ένας στόχος ο οποίος εφόσον πραγματοποιηθεί θα κλείσει πολλά φροντιστήρια αλλά και θα βοηθήσει πάρα πολύ οικονομικά τις οικογένειες.Και αν λάβουμε υπ΄όψιν την σημερινή δύσκολη οικονομική καταστάση που περνάνε αρκετές οικογένειες το <<φροντιστήριο>> αυτό θα τις γλιτώσει απο πολλά έξοδα.

Πατήστε εδώ για να μπείτε στο Ψηφιακό σχολείο:http://digitalschool.minedu.gov.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: