Δευτέρα, 7 Φεβρουαρίου 2011

Οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ μπορούν να επιλέγουν πλέον και ιατρό του ΟΠΑΔ-ΟΑΕΕ.Διαβάστε την λίστα των ιατρών για ολόκληρη την χώρα.
 Οι γιατροί του ΙΚΑ με τις συνεχόμενες απεργίες κατάφεραν να στριμώξουν πάρα πολύ άσχημα ,όχι την κυβέρνηση όπως θα περίμενε κανείς αλλά τους ίδιους τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ.Ασφαλισμένοι οι οποίοι δεκαετίες αντιμετωπίζουν ατελείωτες ουρές στα ιατρεία του ΙΚΑ και ζητάνε το αυτονόητο,μια αξιοπρεπή αντιμετώπιση τους.

Η κυβέρνηση θέλοντας  να δώσει μια λύση στο τεράστιο πρόβλημα των ασφαλισμένων του ΙΚΑ από τη Δευτέρα, 7 Φεβρουαρίου 2011, όλοι οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ –ΕΤΑΜ μπορούν να επιλέγουν ελεύθερα οποιοδήποτε γιατρό, από το σύνολο των 20.000 περίπου ιατρών, που παρέχουν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγείας στον ΟΑΕΕ και στον ΟΠΑΔ.

Σύμφωνα με το υπουργείο υγείας οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ όταν επισκέπτονται τους παραπάνω γιατρούς στα ιδιωτικά τους ιατρεία, αρκεί να επιδεικνύουν το βιβλιάριο ασφάλισής τους, προκειμένου να τους παρασχεθούν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγείας.

Οι γιατροί του ΟΑΕΕ και του ΟΠΑΔ, στα ιδιωτικά τους ιατρεία για λίγες εβδομάδες και μέχρις ότου οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ παραλάβουν τα ατομικά τους συνταγολόγια, συνταγογραφούν στα προσωπικά απλά συνταγολόγια που διαθέτουν, στα οποία θα αναγράφουν το όνομα, τον αριθμό μητρώου και το ΑΜΚΑ του ασφαλισμένου.

Για το σκοπό αυτό, οι γιατροί του ΟΑΕΕ και του ΟΠΑΔ, που θα εξυπηρετούν από τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου ασφαλισμένους του ΙΚΑ ΕΤΑΜ, προκειμένου να κατοχυρώσουν τα δικαιώματα της αμοιβής τους, συμπληρώνουν σε ανεξάρτητο φύλλο του προσωπικού τους συνταγολογίου το όνομα, τον αριθμό μητρώου και τον ΑΜΚΑ του ασφαλισμένου καθώς και την ημέρα και ώρα εξέτασης, στοιχεία που επιβεβαιώνει ο ίδιος ο ασφαλισμένος ενυπόγραφα. Το σύνολο αυτών των δελτίων υποβάλλεται στο τέλος του μήνα, στο ΙΚΑ και καταβάλλεται η ανάλογη αποζημίωση στο δικαιούχο γιατρό.


Να σημειωθεί οτι απο την Τρίτη θα υπάρχει και η δυνατότητα χρήσης του αριθμού του ΙΚΑ για κλείσιμο ραντεβού 184.
Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά για όλη την χώρα την λίστα των γιατρών για ΟΠΑΔ και ΟΑΕΕ:

Δεν υπάρχουν σχόλια: