Με σύσταση ανωνύμων εταιρειών αντιλαμβάνονταν την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσιας η Νέα Δημοκρατία αλλά και ο κ.Σαμαράς το 1990.Η υποφραφή του στον τότε νόμο είναι απο τις πρώτες μιας και που τότε ήταν υπουργός εξωτερικών,κάτι που τείνει να ξεχαστεί στις μέρες μας.Ήτανε απο τα πρώτους νόμους της τότε κυβέρνησης Μητσοτάκη ο οποίος είχε προκαλέσει και πάρα πολλές αντιδράσεις.
Ένας νόμος στον οποίο το κύριο χαρακτηριστικό του είναι η αδιαφάνεια των διαδικασιών αλλά και το οτι σου δίνει την εντύπωση οτι ήτανε άλλη μια μήτρα της διαπλοκής και της διαφθοράς.Όσο για την προχειρότητα του νόμου είναι εμφανέστατη , και μια απλή ανάγνωση φτάνει για να το καταλάβει ο οποιοσδήποτε. Έτσι αντιλαμβανόνταν την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας ο κ.Σαμαράς.
Για παράδειγμα το άρθρο 70 έδινε την δυνατότητα στον τότε υπουργό Οικονομικών και ΥΠΕΧΩΔΕ καθώς και σε οποιονδήποτε άλλο υπουργό να καθορίζει τις δημόσιες εκτάσεις προς αξιοποίηση.Ουσιαστικά να κάνουν οτι θέλανε και για όποια περιουσία θέλανε.Κάτι σαν να διαχειρίζονται το δικό τους φέουδο.
Σε αντίθεση με αυτή την λογική ο Γιώργος Παπανδρέου πιστός στην διαφάνεια ανέφερε οτι θα φέρει νομοθετική πρωτοβουλία έτσι ώστε οποιοδήποτε θέμα για αξιοποιήση της δημόσιας περιουσίας να περνά απο την Βουλή και όχι στα κρυφά όπως έκανε ο τότε νόμος που ψήφισε ο κ.Σαμαράς.
Στην περιβόητη πρόταση Σαμαρά του Ιουλίου 2010 απουσιάζει πλήρως η προστασία της δημόσιας περιουσίας κάτι το οποίο θα πρέπει να είναι το κυρίαρχο όταν το 40% της δημόσιας περιουσίας σήμερα είναι καταπατημένο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου