Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Να μην περάσει ο φασισμός του ΣΥΡΙΖΑ.






Μια βραδιά-αφιέρωμα που θα γινόταν προς τιμήν του σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά στο Παρίσι, ακυρώθηκε εξαιτίας έντασης που προκλήθηκε από ομάδα Ελλήνων φοιτητών οι οποίοι στην συνθεσή τους ήτανε κυρίως υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ .

Το αφιέρωμα, παρουσία του σκηνοθέτη, θα γινόταν στο Ελληνικό Σπίτι της Πανεπιστημιούπολης, και θα έκλεινε με την προβολή της ταινίας "Ζ".

Ομως, πριν να ξεκινήσει η βραδιά και μόλις έφθασε στην αίθουσα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος , ομάδα Ελλήνων φοιτητών άρχισαν φραστικές επιθέσεις και παράλληλα κράταγαν πανώ που έγραφε "στην Ελλάδα όπως και στη Γαλλία, συμπαράσταση στους μετανάστες χωρίς χαρτιά " .
Από το video που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο ο Θ. Πάγκαλος πρότεινε στους συγκεντρωμένους να συναντηθούν την επόμενη μέρα προκειμένου να συζητήσουν για την περίφημη φράση του κ.Πάγκαλου για του κοπρίτες αλλα εκείνοι όμως δεν δέχθηκαν. Ακαρπες αποδείχθηκαν και οι προσπάθειες του Κώστα Γαβρά για να γίνει δημοκρατικός διάλογος.

Τελικά αποχώρησαν ο κ. Πάγκαλος μαζί με τον σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά καθώς και η συντριπτική πλειοψηφία των παρευρισκομένων.

Αντιλαμβανόμαστε όλοι μας την πολιτική προέκταση που υπάρχει σε αυτές τις δυνάμεις.Και είναι ξεκάθαρο πλέον για ακόμα μια φορά ότι οι δυνάμεις αυτές ουδέποτε αποδέχθηκαν την κοινοβουλευτική δημοκρατία που με τόσο αίμα κερδήθηκε από τον ελληνικό λαό.

Διότι ο μεγαλύτερος φασισμός είναι αυτός που υποστηρίζουν οι υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ που λέει ότι έχουν το δικαίωμα «στο όνομα του λαού» να καθορίζουν ποιες εκδηλώσεις θα γίνονται και ποιοι ομιλητές μπορούν να μιλήσουν, χρησιμοποιώντας κάθε είδους μέσο.

Και αυτός ο φασισμός στην δημοκρατία μας δεν πρέπει να περάσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: