Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2011

Μειώθηκαν στο μισό οι αποζημιώσεις των βουλευτών για την συμμετοχή τουςστις επιτροπές.


Μετά από πρόταση του Προέδρου της Βουλής κ. Φίλιππου Πετσάλνικου, η Ολομέλεια του Κοινοβουλίου αποφάσισε ομόφωνα την περαιτέρω μείωση της αποζημίωσης των βουλευτών που συμμετέχουν σε Επιτροπές.
Η αποζημίωση μειώνεται συνολικά κατά 50%, σε σχέση με ό, τι ίσχυε στο παρελθόν και πλέον θα είναι 150 ευρώ ανά συνεδρίαση.(http://www.hellenicparliament.gr/Enimerosi/Deltia-Typou/?press=90117e16-b085-4aac-bad6-1cb21c007835)

Ο κ. Πετσάλνικος, υπενθύμισε στην συνεδρίαση ότι πέρσι είχαν ληφθεί μια σειρά από αποφάσεις περιορισμού των αποδοχών των Βουλευτών, όπως η μείωση της Βουλευτικής αποζημίωσης, η μείωση επιδομάτων, η κατάργηση των δώρων (Χριστουγέννων, Πάσχα και επιδόματος Αδείας). Επίσης, με την ψήφιση του Εφαρμοστικού Νόμου στις 30 Ιουνίου, το πολιτικό προσωπικό της χώρας συμμετέχει περαιτέρω στην κοινή προσπάθεια με την «ειδική εισφορά αλληλεγγύης» και μάλιστα με συντελεστή 5% , που είναι ο υψηλότερος, και με την εισφορά υπέρ των ανέργων και του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων.

Ο Πρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε ότι οι μειώσεις που έχουν επιβληθεί στις συνολικές αποδοχές των Βουλευτών, με αποφάσεις που έλαβε η Ολομέλεια της Βουλής από την άνοιξη του 2010 μέχρι και σήμερα, ανέρχονται σε ετήσια βάση στις 40.500 ευρώ, τουλάχιστον. Οι περικοπές αυτές ξεπερνούν το 35% των συνολικών ετήσιων αποδοχών του Βουλευτή.

Αυτές οι περικοπές αφορούν το πολιτικό προσωπικό της Βουλής και είναι κάτι για το οποίο οι πολίτες το περιμένανε να γίνει εξ αρχής στο πολιτικό προσωπικό. Εν τέλει η ουσία είναι οτι οι περικοπές γίνανε.

Αυτό που δεν έχει γίνει ακόμα είναι οι περικοπές στους υπαλλήλους της Βουλής και όχι μόνο στο μισθολογικό τους κομμάτι αλλά και στο συνταξιοδοτικό που είναι ακόμα πιο προκλητικά τα προνόμια που έχουνε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: