Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Ο κ.Λυμπερόπουλος και οι ιδιοκτήτες ταξί επενδύουν στην χρεωκοπία της χώρας.

 Στη κρίση που περνά η χώρα το μόνο που μας απέμεινε και στο οποίο ελπίζουμε είναι ο τουρισμός.Οι ιδιοκτήτες ταξί όμως έχουν άλλη άποψη.Ο κ.Λυμπερόπουλος ακολουθώντας τα χνάρια του αρχηγού του κ.Σαμαρά αποφάσισε να επενδύσει στην χρεωκοπία της χώρας συμπαρασύροντας και αρκετούς ανυποψίαστους ιδιοκτήτες ταξί.

Μέσα στη καρδία της τουριστικής περιόδου και την στιγμή που όλος ο τουριστικός κλάδος προσπαθεί να ανακάμψει οικονομικά έρχεται ο κ.Σαμαράς με τον κ.Λυμπερόπουλο και αποφασίζουν για κομματικούς λόγους να καταστρέψουν το υγιές αυτό κομμάτι της οικονομίας μας.

Αυτό που συμβαίνει σήμερα με την συντεχνία των ταξιτζήδων είναι προκλητικό.Διότι συμπεριφέρονται λες και το επάγγελμα του ιδιοκτήτη ταξιτζή είναι πρόσφατο. Κάνοντας χρήση της επιλεκτικής μνήμης ξεχνάνε τα συντεχνικά προνόμια που αποκτήσανε.

Όπως οτι μέχρι το 2010 πληρώνανε τεκμαρτό φόρο αλλά ο συνταξιούχος πλήρωνε πολλές φορές παραπάνω φόρο απο τον ιδιοκτήτη ταξί. Η άδεια του ταξί είχε φτάσει τις 200.000 Ευρώ στην μαυρη αγορά χωρίς να πληρώνεται ποτέ ο φόρος. Νοικιάζανε το ταξί σε 2 οδηγούς και παίρνανε 80 ευρώ την ημέρα ή 2400 Ευρώ τον μήνα.Δεν είναι και άσχημα για μεροκάματο αλλά είναι προκλητικό οτι και το μηνιάτικο αυτό ήτανε μαυρο. Το 2009 με απόφαση της τότε κυβέρνησης Καραμανλή αυξήθηκαν κατά 66% τα κόμιστρα των ταξί όταν μάλιστα τέτοια αυξηση δεν πήρε κανείς εργαζόμενος στην Ελλάδα.

Όσο για τις υπηρεσίες που προσφέρουν -που δεν αφορούν όλους τους ιδιοκτήτες ταξί- αρκεί να θημηθούμε τα πειραγμένα ταξίμετρα αλλά και τις απίστευτες χρεώσεις που κάνανε στους ανυποψίαστους τουρίστες στα αεροδρόμια και στα ξενοδοχεία της χώρας για μια απλή διαδρομή. Το οτι ζούσανε στην παρανομία τόσα χρόνια δεν σημαίνει οτι πρέπει να συνεχιστεί αυτό το καθεστώς αλλά όπως όλοι μας έτσι και αυτοί να πληρώνουνε τους φόρους τους και να βγάζουνε όσα λεφτά θέλουνε στην επιχειρησή τους. Διότι επιχείρηση έχουνε και μάλιστα με αδήλωτη μαυρη εργασία.

Απο την άλλη έχουμε και την αντίδραση της ΝΔ και του κ.Μιχελάκη όπου παίζοντας ένα δημοσιογραφικό πιγκ-πόγκ με την κυβέρνηση προσπαθεί να αποφύγει την ουσία της ιστορίας.Και η ουσία είναι αν η ΝΔ θέλει μια πραγματική απελευθέρωση του επαγγέλματος ή μια πλασματική απελευθέρωση του επαγγέλματος σαν αυτή του κ.Ρέππα?

Επιτέλους ας πάρει μια απόφαση ο κ.Σαμαράς που να αφορά το συμφέρον της χώρας και οχι το δικό του κομματικό συμφέρον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: