Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Το ALTER κοστολογούσε πρός 275.000 Ευρώ την επανάληψη ενός βίντεο-κλίπ του μικρού Σαντικάι και ο κ.Χατζηνικολάου δεν πήρε χαμπάρι τίποτε.


 
 Η ερευνα για τις δανειοδοτήσεις του τηλεοπτικού σταθμού ALTER, που διέταξε ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγορης Πεπόνης, με αφορμή την αναφορά του πρωθυπουργού κ.Παπανδρέου στη Βουλή για τις δανειοδοτήσεις των τραπεζών προς το συγκεκριμένο κανάλι φαίνεται οτι θα βγάλει πολλά λαυράκια.Η υπέρογκη αξία των αυλων περιουσιακών στοιχείων του καναλιού είναι κάτι που εξετάζει ο Οικονομικός εισαγγελέας και φαίνεται οτι έχει χτυπησει “φλέβα”.

Πιο συγκεκριμένα η αξία επανάληψης των εκπομπών του ALTER όχι μόνο κοστίζανε δεκάδες χιλιάδες Ευρώ αλλά όσο περνούσε ο καιρός τόσο αυξανόταν και η αξία των εκπομπών με αποτέλεσμα οι εκπομπές του ALTER να φτάνουν σε αστρονομικά ποσά.Έτσι με αυτή την υπερκοστολόγηση των τηλεοπτικών προγραμμάτων προεξοφλούσε επιταγές για να μπορεί να  δανειοδοτείται αλόγιστα απο τις τράπεζες.

Τον Οκτώβριο του 2005 το ALTER κοστολόγισε την παραγωγή ενός βίντεο κλίπ με τον Χρήστο Σαντικάι πρός 70.000 Ευρώ.Λίγους μήνες τον μετά τον Μαίο του 2006 το κανάλι επανέρχεται με νεα βιντεο-κλίπ τα οποία του στοιχίσανε 275.000 Ευρώ ενω τον Σεμπτέμβριο του 2006 άλλα βίντεο-κλιπ κόστισαν 220.000Ευρώ.Όλοι έχουμε δεί τα βίντεο-κλιπ του μικρού Σαντικάι και δυσκολευόμαστε να πιστέψουμε οτι μπορεί να κοστίζουνε 275.000 Ευρώ.

Και δεν είναι μόνο αυτό.Παραγωγή βίντεο-κλιπ με τα στρουμφάκια κόστισε στο τηλεοπτικό κανάλι το εξωφρενικό ποσό των 1,1 εκκατομυρίων Ευρώ.

Αλλά ο κ.Χατζηνικολάου, ο κ.Παυλόπουλος, ο κ.Χαρδαβέλλας, ο κ.Τριανταφυλλόπουλος όλοι τους εμπειρότατοι δημοσιογράφοι δεν το πήρανε χαμπάρι.Αλλά και όταν το πήρανε χαμπάρι η δημοσιογραφική τους δεοντολογία τους επιβάλει να μην τα αποκαλύπτουν τέτοια σκάνδαλα?

Για να κατανοήσουμε τα ποσά για τα οποία μιλάμε ο κ.Τράγκας με τον κ.Χατζηνικολάου κατα καιρούς ανεφέρανε οτι για το σκάνδαλο SIEMENS πηγαινοερχόντουσαν βαλίτσες 100.000.000 Ευρώ.Για τις βαλίτσες των 500.000.000 Ευρώ και βάλε δεν πήρανε χαμπάρι τίποτα?

Δεν υπάρχουν σχόλια: