Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Το σχοινί έσπασε κ.Μπαλασόπουλε!

 Ο συνδικαλισμός που εκφράζεται απο Μπαλασόπουλους και Φωτόπουλους έχει ξεπεραστεί.Η κοινωνία η ίδια τους έχει γυρίσει την πλάτη.Το μνημόνιο έδρασε σαν καταλύτης με αποτέλεσμα οι πολίτες να μην ανέχονται πλέον να χρησιμοποιούνται απο την εκάστοτε συντεχνία για να έχουνε τέτοια προκλητικά προνόμια.
Οι συνδικαλιστές της ΠΟΕ – ΟΤΑ είχαν συγκεντρωθεί έξω από το κτίριο, με σκοπό αντιπροσωπεία τους να καλέσει τους δημάρχους να συνταχθούν στο πλευρό τους, βάζοντας λουκέτο σε όλους τους Δήμους. Τελικά στο κτίριο «εισέβαλαν» ξαφνικά όλοι μαζί, απειλώντας να προχωρήσουν σε κατάληψη, όπως φαίνεται ότι είχε προσχεδιαστεί.

Ετσι ανέβηκαν στον όροφο, όπου βρίσκεται η αίθουσα συνεδριάσεων και οι πιο «θερμόαιμοι» άρχισαν να επιτίθενται φραστικά σε δημάρχους που έχουν ταχθεί υπέρ της ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας των Δήμων.

Τα πνεύματα οξύνθηκαν, επικράτησε ένταση με χειροδικίες και συνθήματα, ενώ κάποιοι από τους διαδηλωτές πέταξαν πλαστικά μπουκάλια με νερό. Στόχος των περισσότερων διαμαρτυριών έγινε ο δήμαρχος Συκεών κ. Σ. Δανιηλίδης, στον οποίο επιτέθηκε μια ομάδα συνδιακλιστών της καθαριότητας, επιχειρώντας να του φορέσουν μια μαύρη κουκούλα ξυλοκοπώντας τον, με αποτέλεσμα η σύγκρουση να γενικευτεί.

Το ερώτημα που γεννάται γιατί γίνονται όλα αυτά?Διότι για την ταμπακιέρα δεν μιλάνε οι Μπαλασόπουλοι.Τον Μάρτιο που μας πέρασε είχαμε αντίστοιχα βουνά σκουπιδιών στην Θεσσαλονίκη.Τότε ο δήμαρχος Θεσσαλονικης κ.Μπουτάρης έκανε το αυτονόητο.Υπολόγισε το κόστος της αποκομιδής και βρήκε οτι ανά τόνο φθάνει στα 280 ευρώ, ενώ με τα ιδιωτικά συνεργεία το κόστος είναι 70 ευρώ ανά τόνο για μεταφορά μέχρι το σταθμό μεταφόρτωσης του δήμου και 90 ευρώ μέχρι το ΧΥΤΑ Μαυροράχης. 

Ο κ.Μπαλασόπουλος πιστεύει οτι με τσαμπουκάδες και με το να πηγαίνει στα άκρα θα πρέπει τα κορόιδα τόσες δεκαετίες δηλαδή οι πολιτες, να συνεχίσουν να πληρώνουν με 280 ευρώ τον τόνο για να συνεχίσουν να απολαμβάνουν τα προκλητικά τους προνόμια.Το σχοινί έσπασε κ.Μπαλασόπουλε και δυστυχώς πήρε και τους εργαζόμενους κάτω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: