Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Κλείνει η διαφημιστική εταιρεία Leo Burnett Athens λόγω ALTER.

 
 Όχι μόνο χρωστάει στους εργαζόμενους το ALTER  αλλά με τις ακάλυπτες επιταγές έχει οδηγήσει διαφημιστικές εταιρείες να κλέισουν. Παρόλα αυτά ο κ.Χατζηνικολάου επιμένει να ασχολείται με τα εύκολα δηλαδή τα οικονομικά των πολιτικών κομμάτων και να ξεχνάει επίμονα τα οικονομικά για το δικό του δημοσιογραφικό "σπίτι".

Η διαφημιστική εταιρεία Leo Burnett Athens πληρώνει στην ουσία το τίμημα των συναλλαγών της με το ALTER με τη μέθοδο της προαγοράς, μέσω επιταγών, διαφημιστικού χρόνου σε τιμή χονδρικής, τον οποίο ουδέποτε κατάφερε, λόγω της κρίσης και της πτώσης της διαφημιστικής δαπάνης, να πωλήσει σε πελάτες της.
Ετσι έπεσε θύμα των ίδιων των επιλογών της προκαλώντας "άνοιγμα" 20 εκατ. ευρώ σε "τοξικές επιταγές" που κυκλοφόρησε στην αγορά το Alter και τις οποίες αδυνατούσε να εξυπηρετήσει η διαφημιστική.
Την απόφαση για την πτώχευση -40 ημέρες πριν από την ετυμηγορία του δικαστηρίου επί της αίτησης υπαγωγής στο "99"- υπέγραψε ο επικεφαλής, Ματίας Εμεριχ, απεσταλμένος του Publicis Groupe.

Η ανακοίνωση της εταιρίας:

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 99 ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ A.E. (LEO BURNETT ATHENS)


Υποβάλαμε σήμερα αίτηση στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, ζητώντας από το Δικαστήριο το άνοιγμα της διαδικασίας συνδιαλλαγής για την Εταιρεία με βάση τα άρθρα 99-106 του Πτωχευτικού Κώδικα. Αυτό είναι αποτέλεσμα της αδυναμίας του Alter να καταβάλει το χρέος του προς την Εταιρεία, που στη συνέχεια προκάλεσε την ανάκληση των επιταγών που είχε εκδώσει η Εταιρεία προς τους προμηθευτές των συναλλαγών της με τον Alter, τις εταιρείες Modern Times και Terra. Η Εταιρεία έχει υποβάλλει σχέδιο συνδιαλλαγής αναφορικά με τις επιταγές που εκδόθηκαν σε διαταγή των εταιρειών Modern Times και Terra καθώς η πληρωμή τους θα οδηγούσε πιθανότατα στην παύση των δραστηριοτήτων της Εταιρείας. Η απόφαση αυτή έπεται της υποβολής αίτησης του Alter για προστασία με βάση το 'Αρθρο 99.

Η υποβολή της σημερινής αίτησης αποσκοπεί στην προάσπιση των συμφερόντων των πελατών, προμηθευτών και εργαζομένων μας. Το σχέδιο συνδιαλλαγής που προτείνεται από την Εταιρεία θα της επιτρέψει να αναδιαρθρώσει το χρέος της που σχετίζεται με τις συναλλαγές της με το Alter και να συνεχίσει τις δραστηριότητές της.

Τελικά η διαφημιστική δεν κατάφερε να αντιμετωπίσει το επιπλέον "άνοιγμα", 21 εκατ. ευρώ, που προκλήθηκε μετά την αίτηση υπαγωγής στο "99", ενώ την κατάσταση δυσχέρανε αφενός η αίτηση πτώχευσης που κατέθεσαν οι πρώην εργαζόμενοι και αφετέρου η κίνηση της Alpha Βank να ξεκινήσει κατασχέσεις οφειλών εις χείρας τρίτων για απαιτήσεις της από τη Leo Burnett, ύψους 1,3 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: