Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2011

Προτεραιότητα των γιατρών έχει το φακελάκι και όχι η υγέια των μικρών παιδιών στο Παίδων Αγία Σοφία.


 Την απομάκρυνση από το ΕΣΥ γιατρών του καρδιοχειρουργικού τομέα στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», σε βάρος των οποίων έχει γίνει καταγγελία για αντιεπαγγελματική συμπεριφορά, εφόσον ισχύει η καταγγελία, ζήτησε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος. Μιλώντας στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.Είπε μάλιστα ότι αν είχε τη δυνατότητα θα τους είχε απολύσει καθώς όπως ενημερώθηκε αυτό που καταγγέλθηκε συμβαίνει τα τελευταία 20 χρόνια. 

Στην επιστολή του προς τον διοικητής της Α΄ΥΠΕ ο υπουργός αναφέρει:

«Με ενημερώσατε για τις τραγικές καταστάσεις που έχουν προκύψει στο καρδιοχειρουργικό τμήμα του Νοσοκομείου, εξαιτίας των συγκρούσεων μεταξύ ορισμένων γιατρών. Όπως λοιπόν έχω ενημερωθεί, οι συγκρούσεις αυτές φτάνουν σε βαθμό αδιαφορίας για τους ασθενείς, π.χ., για την τύχη ενός μικρού παιδιού που ναρκώθηκε, προκειμένου να χειρουργηθεί και έως να ξυπνήσει, οι γιατροί αντί να κάνουν τα καθήκοντά τους διαπληκτίζονταν και δεν ασχολήθηκαν με τις ιερές τους υποχρεώσεις. Επειδή αυτές οι συμπεριφορές θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές μικρών παιδιών, αλλά δημιουργούν και ανασφάλειες σε όλους τους γονείς, σας παρακαλώ να συντονίσετε με τον πιο κατάλληλο τρόπο τις ενέργειες της διοίκησης, καθώς και των πειθαρχικών της οργάνων, προκειμένου να αποδοθεί δικαιοσύνη. Τέτοιες συμπεριφορές είναι ξένες με το ΕΣΥ, με την ιατρική δεοντολογία, αλλά και με τις αξίες πάνω στις οποίες θεμελιώνονται οι ανθρώπινες σχέσεις και για τις οποίες δίνει μάχη η συντριπτική πλειοψηφία των γιατρών μας»

Και τα ερωτήματα που γεννιώνται απο αυτή την επιστολή είναι πολλά.Ένα πρώτο ερώτημα είναι για το ποιά είναι η θέση του Ιατρικού συλλόγου αλλά και να μας πεί πως δεν το πήρανε χαμπάρι 20 χρόνια?

Το δεύτερο ερώτημα είναι γιατί μαλώνανε οι γιατροί αν και την ξέρουμε την απάντηση.Το φακελάκι.
 
Το τρίτο ερώτημα είναι προς τον υπουργό Οικονομικών,θα τους γίνει έλεγχος απο το ΣΔΟΕ?

Δεν υπάρχουν σχόλια: