Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Θα έχει την πολιτική ευθιξία ο κ.Κουσελάς να παραιτηθεί?

Προκαταρκτική εξέταση είχε διατάξει πριν λίγες μέρες ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης, με αφορμή τους ισχυρισμούς του πρώην υφυπουργού Οικονομικών Δημήτρη Κουσελά περί λίστας φοροφυγάδων με βεβαιωμένα χρέη που ακόμη και σήμερα δεν έχουν εισπραχθεί.
Αφορμή της εισαγγελικής παρέμβασης ήτανε τα δημοσιεύματα μετά την συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ για το θέμα της φοροδιαφυγής όπου υπήρξε ένταση μεταξύ του κ. Κουσελά και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου.

 Ο κ. Βενιζέλος φέρεται να αντέδρασε στην ερώτηση Κουσελά για το ποια μέτρα έχουν ληφθεί για μεγαλοφειλέτες ρωτώντας τον τι έκανε ο ίδιος κατά την διάρκεια της θητείας του στο υπουργείο Οικονομικών και -όπως αναφέρεται στα δημοσιεύματα- ο κ. Κουσελάς υποστήριξε πως είχε παραδώσει λίστα με οφειλέτες, ενέργεια την οποία συνέδεσε με την αποχώρηση του από την θέση του υφυπουργού.

Στους δημοσιογράφους λίγο αργότερα, ο πρώην υφυπουργός φέρεται να διευκρίνισε ότι η επίμαχη λίστα αφορά 3.800 φοροφυγάδες με χρέη άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ ο καθένας.

Άμεση ήτανε η αντίδραση του υπουργού Περιβάλλοντος όπου δήλωσε ότι δεν υπάρχει λίστα.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου πρόσθεσε: «Υπάρχει, όπως επανειλημμένα έχουμε πει, η υποχρέωση δημοσιοποίησης της λίστας των πολιτών με ληξιπρόθεσμες οφειλές και υπάρχει και η διαδικασία στο υπουργείο Οικονομικών από το ΣΔΟΕ και από τις αρμόδιες υπηρεσίες για τους φοροφυγάδες».

Πριν από λίγο όμως ο κ.Κουσελάς ανασκεύασε τις δηλώσεις του όπου είπε συγκεκριμένα «Δεν δήλωσα ποτέ ότι διαθέτω λίστα με μεγάλο-οφειλέτες του Δημοσίου και πολύ περισσότερο ότι έδωσα τέτοια λίστα στο Μέγαρο Μαξίμου». 

Φαίνεται ότι η άμεση αντίδραση του κ.Βενιζέλου και η ανάμειξη στην υπόθεση του Οικονομικού εισαγγελέα ανάγκασε τον κ.Κουσελά να πει την αλήθεια.Πέρα από αυτό ο κ.Κουσελάς κατάφερε να δημιουργήσει μια πολύ άσχημη εικόνα για την κυβέρνηση για το δικό του πρόσκαιρο πολιτικό όφελος.

Αυτό που περιμένουμε τώρα είναι να έχει την πολιτική ευθιξία ο κ.Κουσελάς και να παραιτηθεί.Θα το κάνει όμως?

Δεν υπάρχουν σχόλια: