Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Η εταιρεία φάντασμα "ΑΓΡΟΤΗΜΑ Α.Ε" παρουσιάστηκε πρώτη φορά σε εκδήλωση του Ιδρύματος Λαμπράκη απο τον Αρη Σπηλιωτόπουλο το 2008.


Πρώτη φορά ακούσαμε για την εταιρεία ΑΓΡΟΤΗΜΑ Α.Ε. σε εκδήλωση που έγινε με την ευκαιρία της παρουσίασης του εκπαιδευτικού DVD για τον τουρισμό της υπαίθρου «Επιχειρήστε Αγροτουριστικά» που έγινε στις 21 Νοεμβρίου του 2008 απο το ίδρυμα Λαμπράκη στο Μέγαρο Μουσικής(Κάντε κλίκ για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο απο το ΒΗΜΑ http://www.tovima.gr/default.asp?pid=46&ct=16&artId=7117&dt=21/11/2008 ).


Ομιλητές ήταν ο κ. Σπηλιωτόπουλος, ο πρόεδρος του Ιδρύματος κ. Χρήστος Δ.Λαμπράκης και η πρόεδρος της Αγροτουριστικής ΑΕ κυρία Μπριγκίττα Παπασταύρου.


Στην ομιλία του ο κ.Σπηλιωτόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

“Στην κατεύθυνση αυτή εντάσσεται εξάλλου και η πρόσφατη σύσταση της νέας αγροτουριστικής εταιρείας ΑΓΡΟΤΗΜΑ ΑΕ, η οποία θα λειτουργήσει ως ο επιχειρησιακός βραχίονας για την προώθηση και την υλοποίηση ειδικών μορφών τουρισμού υπαίθρου και αγροτουρισμού. “


Αυτό όμως που μάθαμε σήμερα απο τον κ.Γερουλάνο είναι οτι αυτή η εταιρεία είναι “φάντασμα”.

Πιο συγκεκριμένα,στον Εισαγγελέα έστειλε σήμερα, ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κος Παύλος Γερουλάνος το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης στο οποίο διαπιστώνονται πλήθος παράνομων ενεργειών στην εταιρεία ΑΓΡΟΤΗΜΑ Α.Ε.. Το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης κατόπιν εντολής του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού που δόθηκε στις 22/02/2010, διενήργησε έλεγχο στην εταιρεία όπου μεταξύ άλλων διαπίστωσε:

1.Δεν εγκρίθηκε ποτέ από την Διυπουργική Επιτροπή ο κανονισμός οργάνωσης και λειτουργίας της εταιρείας, με αποτέλεσμα να στερούνται νομιμότητας όλες οι αμοιβές, αποζημιώσεις, καθώς και τα έξοδα παράστασης της διοίκησης.

2.Η στελέχωση της εταιρείας έγινε με παράνομο τρόπο, χωρίς προκήρυξη θέσεων, χωρίς πρόσκληση ενδιαφέροντος απλά και μόνο με εισήγηση της προέδρου στο Δ.Σ.. Ειδικότερα, συνήφθησαν 34 συμβάσεις έργου εκτός ΑΣΕΠ με όρους αδιαφάνειας στις 26 Αυγούστου του 2009, με έναρξη την 1η Οκτώβρη του 2009, ενώ η Πρόεδρος αφού τις υπέγραψε, εκ των υστέρων κατήγγειλε μόνο τις 24 εξ αυτών. Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά τον έλεγχο δεν εντοπίστηκαν ούτε τα βιογραφικά σημειώματα όλων των συμβασιούχων. Με την ίδια διαδικασία είχαν προηγηθεί προσλήψεις τριών διευθυντικών στελεχών.

3.Αν και η ΑΓΡΟΤΗΜΑ Α.Ε. διέθετε νομικό σύμβουλο, ζητήθηκε από την πρόεδρο γνωμοδότηση από Καθηγητή της Νομικής έναντι αμοιβής. Με την συγκεκριμένη γνωμοδότηση μάλιστα κρίθηκε ότι όλες οι προσλήψεις ήταν άκυρες. Κατόπιν τούτου η Πρόεδρος αν και είχε υπογράψει τις συμβάσεις πρόσληψης, τις κατήγγειλε ως παράνομες και επομένως άκυρες.

4.Το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας είναι 450.000 ευρώ και αυτή τη στιγμή το διαθέσιμο υπόλοιπο είναι 18,68 ευρώ . Οι υποχρεώσεις της εταιρείας ανέρχονται στο ποσό των 620.000 ευρώ και βαίνουν αυξανόμενες. Σύμφωνα με το πόρισμα το σύνολο του κεφαλαίου διατέθηκε σε αμοιβές της Προέδρου και μελών του Δ.Σ., δαπάνες διαμόρφωσης των γραφείων της εταιρείας, προμηθειών και μετακίνησης στο εξωτερικό.

Το ερώτημα για τον κ.Σαμαρά είναι εαν θα συμπεριλάβει στην λίστα του Ιουνίου και τον κ.Σπηλιωτόπουλο.

Ένας απλός σκεπτόμενος πολίτης


Δεν υπάρχουν σχόλια: