Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Μίζές με κούριερ στον Γενικό διευθυντή δημοσίων έργων του Υπουργείου υποδομών.

Το σκάνδαλο αποκαλύφθηκε όταν η γραμματέας ενός απο τους γενικούς διευθυντές της γραμματείας δημοσίων έργων κατήγγειλε οτι βρήκε ανοίγοντας τυχαία ένα φάκελο που οποίος προοριζόταν για τον διευθυντή της βρήκε δυο κολλαριστά πεντακοσάρικα.

Έξαλος ο νυν γενικός διευθυντής ονόματι “Σωτήρης” της ζήτησε να μην ξαναανοίξει φακέλους.Η έρευνα που έγινε απο οικονομικό επιθεωρήτη έφερε απίστευτα πράγματα στο φώς.

Ο νυν γενικός διευθυντής μαζί με τρείς άλλους υπαλλήλους της γραματείας δημοσίων έργων και άλλους δυο στην νομαρχία Κιλκίς έιχανε στήσει παραμάγαζο πρωοθώντας και εγκρίνοντας το τύπο των μηχανημάτων αλλά και τις άδειες κυκλοφορίας για μηχανήματα που εισήγαγαν ιδιώτες εργολάβοι απο όλες τις περιοχές της χώρας και χρησιμοποιούνται σε δημόσια έργα όπως γκρέιντερ,εσκαφείς και άλλα.

Στην πιάτσα ήτανε γνωστά ως μηχανήματα του “Αγάπιου”.Πρόκειται για υπάλληλο της νομαρχίας Κιλκίς στον οποίο υπέβαλαν δικαιολογητικά οι εργολάβοι για περίπου 1600 μηχανήματα την τελευταία πενταετία.Αυτός λοιπόν πλαστογραφώντας την υπογραφή μηχανικού και κάνοντας εικονικές αυτοψίες έδινε το πρώτο ΟΚ.Στη συνέχεια ο ίδιος μετέφερε τους φακέλους για την έγκριση του μηχανήματος στο άλλο παραμάγαζο της Αθήνας με επικεφαλής τον νυν γενικό διευθυντή που έδινε το τελικό ΟΚ.

Η μίζα ήτανε απο 1000 ευρώ εαν το μηχάνημα ήτανε τεχνικά καθαρό και 10000 ευρώ αν ήτανε σάπιο.Τα χρήματα στέλνονταν με κούριερ στο γραφείο του γενικού διευθυντή.

Εκτός απο τον γενικο διευθυντή και για άλλους πέντε υπαλλήλους στην Αθήνα και Κιλκίς ασκήθηκε διωξή απο τον Γενικο επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης κ.Ρακιντζή.Το πόρισμα εστάλει επίσης και στους εισαγγελείς αλλά και στον Υπουργό Υποδομών Κ.Ρέππα.


Ένας απλός σκεπτόμενος πολίτης

Πηγη:MEGA

Δεν υπάρχουν σχόλια: