Τρίτη, 6 Απριλίου 2010

Στον εισαγγελέα ο βενζινοπώλης της οδού Μεσογείων με την νοθευμένη βενζίνη και τις παράνομες δεξαμενές.Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, προς ποινική αξιολόγηση, διαβίβασε ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γ. Μανιάτης, την υπηρεσιακή έκθεση συμβάντων που συνέταξε το αρμόδιο Κλιμάκιο Ελέγχου της Διεύθυνσης Ελέγχου Διακίνησης και Αποθήκευσης Καυσίμου (ΔΕΔΑΚ), ύστερα από έλεγχο που διενήργησε, στις 24.03.2010, σε πρατήριο υγρών καυσίμων επί της λεωφόρου Μεσογείων, κατ’ εφαρμογή της κείμενης Νομοθεσίας.(κάντε κλίκ για να διαβάσετε αναλυτικά την έκθεση http://www.ypeka.gr/ypeka/Default.aspx?tabid=367)


Κατά τον επιτόπιο έλεγχο δείγματος πετρελαίου κίνησης, διαπιστώθηκε περιεκτικότητα σε θείο ύψους 661 ppm, με επιτρεπόμενο ανώτατο όριο τα 10 ppm.

Από την έναρξη του ελέγχου, υπήρξε έλλειψη συνεργασίας από τους υπαλλήλους του πρατηρίου, οι οποίοι αρχικώς έκλεισαν την είσοδο και εν συνεχεία ισχυρίστηκαν ότι οι δεξαμενές καυσίμων ήταν άδειες και δεν υπήρχε σύστημα ηλεκτρονικής καταγραφής καυσίμων.

Ακολούθως, υπήρξε προσπάθεια παρακώλυσης των ελεγκτών στην άσκηση των καθηκόντων τους από τον πρατηριούχο, ο οποίος δεν δίστασε να τους καθυβρίσει, αλλά και να χειροδικήσει εις βάρος ελεγκτή. Μάλιστα, επέτρεψε σε βυτιοφόρο να παραδώσει πετρέλαιο κίνησης, σε μια προσπάθεια να προβεί σε παράνομη πρόσμιξη νέου καυσίμου στη δεξαμενή δειγματοληψίας.

Σημειώνεται ότι, το βυτιοφόρο που τροφοδότησε με πετρέλαιο κίνησης (3.000 λίτρα) το πρατήριο, παρέδωσε και 20.000 λίτρα αμόλυβδης βενζίνης, ποσότητα που δεν δικαιολογείται αφού το πρατήριο -σύμφωνα με την άδεια λειτουργίας του- διαθέτει μία μόνο δεξαμενή χωρητικότητας 7.000 λίτρων.


Ένας απλός σκεπτόμενος πολίτης

Πηγή:Υπουργείο Περιβάλλοντος

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

the link is broken...