Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

Έληξε η ομηρία για μάνα και κόρη στο Βαθύ-Αυλίδας- Ευβοίας χωρίς απώλειες.


Μετά απο μεγάλο χρονικό διάστημα η Ελληνική Αστυνομία είχε μια σημαντικότατη επιτυχία κατά της τρομοκρατίας.Για αυτό τον λόγο πέρασε στα ψιλά γράμματα μια διαχείρηση περιστατικού ομηρίας που συνέβη στην Εύβοια και δεν είχαμε θύματα αλλά ούτε καν τραυματισμούς.

.Ένας 45 χρονος ημεδαπός, στο Βαθύ-Αυλίδας-Ευβοίας με τη χρήση κυνηγετικού όπλου (ημιαυτόματης καραμπίνας που κατείχε νόμιμα), περιήγαγε σε κατάσταση ομηρίας τη 42 χρονη εν διαστάσει σύζυγό του και τη 10 χρονη κόρη τους, απειλώντας ότι θα σκοτώσει το ανήλικο παιδί τους και στη συνέχεια θα αυτοκτονήσει για να εκδικηθεί τη γυναίκα του, την οποία θεωρούσε υπαίτια για τον κλονισμό της σχέσης τους και της οικογενειακής τους κατάστασης.

Ο 45χρονος, πυροβόλησε δύο (2) φορές, βάλλοντας κατά του αυτοκινήτου, στο οποίο επέβαινε η σύζυγός του και η κόρη τους.

Άμεση ήτανε η αντίδραση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας, όπου δημιουργήθηκε περίμετρος ασφαλείας, και απομακρύνθηκαν διερχόμενοι, και ιδιοκτήτες όμορων οικιών, προκειμένου να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές.

Παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ευβοίας, αναλαμβάνοντας καθήκοντα διαπραγματευτού, κατάφερε ύστερα από τρίωρη και πλέον διαπραγμάτευση με τον 45χρονο, να παραδώσει το όπλο και να παραδοθεί, αφού προηγουμένως απελευθέρωσε την γυναίκα του και την κόρη τους.

Μακάρι να έχουμε και στο μέλλον τέτοιες ευχάριστες ειδήσεις.(Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας http://www.astynomia.gr/index.php?option=ozo_content&perform=view&id=3243&Itemid=528&lang= )

Ένας απλός σκεπτόμενος πολίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: