Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Επιτέλους πάνε φυλακή οι εφοριακοί που κατηγορούνται για το σκάνδαλο με τα εικονικά τιμολόγια και την παράνομη επιστροφή ΦΠΑ, στη Θεσσαλονίκη.


Ποινές κάθειρξης από 7 έως 15 χρόνια επέβαλλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε τέσσερις εφοριακούς της ΦΑΕ Θεσσαλονίκης που κατηγορούνται ότι ενέκριναν την επιστροφή ΦΠΑ σε ιδιοκτήτες εταιρειών που παρουσίαζαν εικονικές εξαγωγές προϊόντων.


Εντύπωση έχει προκαλέσει η αποκάλυψη πως ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων-μαϊμού που στήνονταν ήταν άποροι, τοξικομανείς και άνεργοι, των οποίων την κατάσταση εκμεταλλεύονταν οι επιτήδειοι που οργάνωσαν το σκάνδαλο.

Ακόμη, από τους σημερινούς ελέγχους της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων αποκαλύπτεται ότι οι ίδιες εταιρείες και τα ίδια άτομα που είχαν εμπλοκή στο σκάνδαλο εξακολουθούν να δραστηριοποιούνται με εικονικές εξαγωγές προϊόντων και εικονικά τιμολόγια, ζημιώνοντας το δημόσιο με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Ανάμεσα στους κατηγορούμενους για το σκάνδαλο είναι και ο 58χρόνος λογιστής Νίκος Κασσιμάτης, πρώην συνεργάτης του νομάρχη Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Ψωμιάδη, ο οποίος πρόσφατα καταδικάστηκε, πρώτη φορά για κακούργημα, σε ποινή κάθειρξης 8 χρόνων για "απλή συνέργεια σε απάτη" σε βάρος του Δημοσίου.

Μέχρι σήμερα έχουν καταδικαστεί 12 εφοριακοί, απ' τους οποίους οι 5 βρίσκονται στη φυλακή, καθώς και περισσότεροι από 10 ιδιώτες.

Ας ελπίσουμε να μην είναι οι τελευταίοι επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι που πέρασαν το κατώφλι των φυλακών.



Ένας απλός σκεπτόμενος πολίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: