Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Αποκάλυψη - Ο κ. Rademacher γενικός διευθυντής της Eurostat είπε οτι και η Γερμανία χρησιμοποίησε τα περίφημα SWAPS.(Διαβάστε το δελτίο τύπου)

Ο επικεφαλής της ομάδας των ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος κ. Σταύρος Λαμπριανίδης έκανε μια σημαντική αποκαλυψη στην εκπομπή της ΕΤ3 “Λαβύρινθος”.Πιο συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην ακρόαση που οργάνωσε η επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου την Τετάρτη στις Βρυξέλλες.


Εκεί συζητήθηκαν οι αλλαγές στους κανόνες κοινοποίησης των λογιστικών στοιχείων των κρατών μελών καθώς και ο ρόλος της Goldman Sachs στη διευκόλυνση της εισόδου της Ελλάδας στη ζώνη ευρώ.(κάντε κλίκ για να διαβάσετε ολόκληρο το δελτίο τύπου του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου http://www.europarl.europa.eu/news/expert/infopress_page/042-72557-102-04-16-907-20100412IPR72554-12-04-2010-2010-false/default_el.htm )

Στην ακρόαση, οι ευρωβουλευτές έθεσαν ερωτήσεις στον Επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Olli Rehn, τον γενικό διευθυντή της Eurostat, Walter Rademacher, τον πρόεδρο της τράπεζας Goldman Sachs Bank USA, Gerald Corrigan και τον Richard Metcalfe, επικεφαλής διεθνούς πολιτικής στο International Swaps and Derivatives Association (Διεθνής Ένωση Swaps και Παραγώγων).

Ερωτηθείς από αρκετούς ευρωβουλευτές αν και άλλες χώρες κατέφυγαν στις ίδιες μεθόδους, ο κ. Rademacher (γενικός διευθυντής της Eurostat) απάντησε καταφατικά, αναφέροντας την Ιταλία, Πολωνία, το Βέλγιο και τη Γερμανία.

Απαντώντας δε στον José Manuel García-Margallo y Marfil (ΕΛΚ, Ισπανία) δεσμεύθηκε να καταθέσει στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο πλήρη κατάλογο των τιτλοποιήσεων στις οποίες έχουν προβεί όλα τα κράτη μέλη μέχρι το 2008 καθώς και να παράσχει διευκρινίσεις για τα στατιστικά στοιχεία που αφορούν τις υποχρεώσεις των κρατών μελών.

Ουσιαστικά διαβάσαμε απο τα πιο επίσημα χείλη οτι ακόμη και η Γερμανία έχει κάνει τα περίφημα Swaps,αλλά παρόλα αυτά το διεθνές σύστημα των MEDIA το οποίο είναι σε on-line σύνδεση και συννενόηση με τις διεθνεις αγορές έχει καταφέρει να αναφέρονται όλοι μόνο στην Ελλαδα.Και περίμενε κανείς ένα τέτοιο θέμα να το είχαν κάνει σημαία τα εγχώρια MEDIA αλλά δυστυχώς και αυτά ακολοθούν κατα πόδας τα διεθνή MEDIA.



Ένας απλός σκεπτόμενος πολίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: