Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Εξοργίζει το "τρύκ" των υπαλλήλων της Βουλής με υπογραφή του κ.Πετσάλνικου για να γλιτώσουν τον 15ο και 16ο μισθό τους.

Άμεση ήτανε η αντίδραση του κ.Πετσάλνικου για τα επιπλέον μέτρα που αφορούν τις αποδοχές των βουλευτών. Έτσι μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου κατά την οποία ο Γιώργος Παπανδρέου κάλεσε τους βουλευτές να δώσουν το παράδειγμα και να ηγηθούν της επίπονης προσπάθειας που καλούνται να καταβάλουν οι πολίτες για την έξοδο από την κρίση ανακοίνωσε για τους βουλευτές τα εξής:

- Δεν θα καταβάλλονται επιδόματα Χριστουγέννων και Πάσχα και το επίδομα αδείας

- Μειώνονται κατά περαιτέρω 8% το επίδομα οργάνωσης γραφείου και τα έξοδα κίνησης, πέραν της προηγούμενης απόφασης για μειώσεις 12%.



Μέχρι εδώ όλα καλά.Αλλά για του υπαλλήλους της Βουλής τα πράγματα δεν είναι τόσο ξεκάθαρα.Και αυτό γιατί όντως ο 13ος και 14ος μισθός τους θα έχει την ίδια αντιμετώπιση όπως και των υπολοίπων δημοσίων υπαλλήλων αλλά να υπενθυμίσουμε οτι οι προνομιούχοι υπάλληλοι της Βουλής παίρνουν και 15ο αλλά και 16ο μισθό.

Έτσι για να δικαιολογήσουν τον επιπλέον μισθό τον “βαφτίσανε” επίδομα όποτε αυτό που κάνανε είναι μια επιπλέον μείωση του επιδόματος-μισθού κατα 8% σύμφωνα με την ανακόινωση του κ.Πετσάλνικου (κάντε κλίκ για να διαβάσετε ολόκληρη την ανακοίνωση http://www.parliament.gr/enhmerwsh/details.asp?textID=9003901 ).

Ένας απλός σκεπτόμενος πολίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: