Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Τέλος στην διεθνή σπείρα που έκλεβε τα καλώδια του ΟΣΕ και έβαζε σε κίνδυνο την ασφάλεια των επιβατών.Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες.




Τέλος στην δράση της σπείρας που έβαζε σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και προκαλούσε προβλήματα στην κίνηση των συρμών του ΟΣΕ κλέβοντας τα καλώδια του σιδηροδρομικού δικτύου έβαλε η Ασφάλεια Λιβαδειάς, συλλαμβάνοντας συνολικά 12 άτομα.

Συνελήφθησαν δώδεκα (12) άτομα, εκ των οποίων οχτώ (8) αλλοδαποί πολίτες Πακιστάν και τέσσερις (4) ημεδαποί (οι τρεις ΡΟΜΑ), σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν δικογραφίες για διατάραξη ασφάλειας σιδηροδρόμων, κλοπή και διακεκριμένη περίπτωση φθοράς, καθώς και για αποδοχή-διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Όλα άρχισαν στις 16-05-2010 ,όπου αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενεργώντας περιπολία κατά μήκος του σιδηροδρομικού δικτύου του Ο.Σ.Ε., εντόπισαν ΙΧΕ αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν πέντε (5) αλλοδαποί πολίτες Πακιστάν.Τα ρούχα τους και η συμπεριφορά τους οδήγησαν τους αστυνομικούς να συνέχισουν την έρευνα στην περιοχή.

Στο ύψος του Χ/Σ 135+000, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα δώδεκα (12) τμήματα εναέριου χάλκινου καλωδίου, τυλιγμένα σε αντίστοιχες αυτοσχέδιες κουλούρες, συνολικού μήκους (380) μέτρων περίπου.

Μετά απο δυο μέρες στις 18-05-2010 , αστυνομικοί της ίδιας Υπηρεσίας εντόπισαν ΙΧΕ αυτοκίνητο να κινείται πλησίον του σιδηροδρομικού δικτύου στο Χ/Σ 135+000. Οι αστυνομικοί του έκαναν σήμα να σταματήσει αλλά ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα προσπαθώντας να διαφύγει, χωρίς αποτέλεσμα. Ακινητοποιήθηκε και οι επιβαίνοντες σ’ αυτό, τρεις (3) αλλοδαποί πολίτες Πακιστάν, προσήχθησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς.


Κατά την εξέτασή τους προέκυψε ότι στις πρώτες πρωινές ώρες της 17-05-2010, κόψανε άλλα εξακοσίων (600) μέτρων καλωδίων ηλεκτροκίνησης,με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί για δεκαπέντε λεπτά (15) επιβατική αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Μετά απο την ανάκριση των δραστών βρέθηκε ένας χειροκίνητος κόφτης μετάλλων.Επίσης σε έρευνα στην οικία τους, στην Μάνδρα Αττικής,βρέθηκαν σαράντα πέντε (45) αυτοσχέδιες κουλούρες εναερίου χάλκινου καλωδίου ηλεκτροκίνησης, συνολικού μήκους εφτακοσίων σαράντα (740) μέτρων, καθώς επίσης και σημαντικός αριθμός ενδιάμεσων συνδετήρων.

Την επομένη μέρα,αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς πήγανε σε μάνδρα εμπορίας παλαιών σιδήρων, που βρίσκεται επί της Λ. Νάτο στα Άνω Λιόσια, όπου προφασιζόμενοι τους ενδιαφερόμενους προς πώληση εξηντα τεσσάρων (64) κιλών καμένων καλωδίων, εισέπραξαν από τον ιδιοκτήτη της μάνδρας (Έλληνα) διακόσια πενήντα τέσσερα (254) Ευρώ, ο οποίος και συνελήφθη για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

Επακολούθησε έρευνα από κλιμάκιο της ΥΠ.Ε.Ε. και διαπιστώθηκε ότι ο εν λόγω ιδιοκτήτης, κάτω από νάιλον και μεταλλικά παραπετάσματα, έκρυβε ποσότητα χαλκού, την κατοχή του οποίου δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει και συγκεκριμένα: α) χιλίων εκατόν είκοσι κιλών (1.120) κιλών καθαρού χαλκού και β) δύο χιλιάδων εκατόν είκοσι (2.120) κιλών οξειδωμένου και αναμεμειγμένου με άλλα μέταλλα χαλκο.


(Κάντε κλίκ για να διαβάσετε όλες τις λεπτομέρειες της απο την ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ http://www.astynomia.gr/index.php?option=ozo_content&lang=%27..%27&perform=view&id=3526&Itemid=616&lang=)


Ένας απλός σκεπτόμενος πολίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: