Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Μόνο η δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ κ.Ακριβοπούλου είναι αντίθετη με τις αντικαταστάσεις των εφοριακών.Διαβάστε την λίστα με τις εφορίες.


Η δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ κ.Ακριβοπούλου

Μόνο το βραδυνό δελτίο του ΣΚΑΙ και πιο συγκεκριμένα η δημοσιογράφος του σταθμού κ.Ακριβοπούλου ανέφερε οτι οι αντικαταστάσεις των προισταμένων των εφοριών είναι φαιδρότητες και επικοινωνιακά πυροτεχνήματα.Γιατί στην πραγματικότητα πρέπει επιτέλους να καταλάβουν οι εφοριακοί αλλά και η κ.Ακριβοπούλου οτι εμείς οι υπόλοιποι πολίτες αυτής της χώρας πληρώνουμε τους εφοριακούς για να κάνουν την δουλειά που τους έχει ανατεθεί και όχι την δουλειά που θέλουνε.

Το υπουργείο οικονομικών με βάση τις αποδόσεις και τα αποτελέσματα στους στόχους εισπράξεων που έχουν τεθεί για κάθε Δ.Ο.Υ., αντικατέστησαν 20 προϊστάμενους που σήμερα εκτελούν καθήκοντα διευθυντή, σε Δ.Ο.Υ. με μεγάλο φορολογικό αντικείμενο που εμφάνισαν καθυστερήσεις στην απόδοση εσόδων και σημαντικές αποκλίσεις στην επίτευξη των στόχων. Οι Δ.Ο.Υ. αυτές είναι:

ΙΕ' Αθηνών
ΚΑ' Αθηνών

ΙΣΤ' Αθηνών

ΚΒ' Αθηνών

Κορωπίου
Ν. Φιλαδέλφειας

Ιλίου

Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης

Α' Θεσσαλονίκης

Δ' Θεσσαλονίκης

ΦΑΕ Θεσσαλονίκης

Αγρινίου

Α' Καλλιθέας

Α' Πατρών

Ρεθύμνου
ΦΑΒΕ Αθηνών

Μοσχάτου

Αλεξανδρούπολης

Χαλκίδας

Α' Περιστερίου


(Διαβάστε την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών http://www.mnec.gr/el/press_office/DeltiaTypou/articles/article1353.html)


Να υπενθιμίσουμε ότι μόλις πριν απο ενα μήνα είχε διαπιστωθεί οτι από τις 67 εφορίες της Αττικής μόνο οι 3 είχανε πιάσει το στόχο αύξησης των εσόδων. Αυτή η διαπίστωση είχε κάνει έξαλλο τον γενικό γραμματέα του υπουργείου οικονομικών Δημήτρη Γεωργακοπουλο ο όποιος σε σύσκεψη που είχε με τους διευθυντές των εφοριών του λεκανοπεδίου, έκανε λόγο για «απαράδεκτο φαινόμενο» ιδίως εξαιτίας των στοιχείων που δείχνουν υστέρηση εσόδων ανά εφορία από 10% έως 20%. 


Το χειρότερο ακόμα ήταν οτι 23 εφορίες δεν είχαν ενημερώσει το υπουργείο Οικονομικών για την πορεία των εσόδων τους το πρώτο τρίμηνο του έτους. 


Αναρωτιέται κανείς γιατί θα πρέπει ο ΣΚΑΙ να χαιδεύει τα αυτιά των εφοριακών?

Ένας απλός σκεπτόμενος πολίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: