Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Η Αστυνομία συνέλαβε 72 πορτοφολάδες που δρούσανε στον ΗΣΑΠ και στο ΜΕΤΡΟ.



Μετά από πολύ καιρό διαβάσαμε για μια συντονισμένη επιχείρηση από την Αστυνομία κατά της καθημερινής εγκληματικότητας. Αυτό συνέβη προχθές όπου η Αστυνομία ενεργούσε έρευνα για την σύλληψη δραστών, κλεπτών πορτοφολιών και άλλων πολύτιμων αντικειμένων, σε βάρος επιβατών στους συρμούς του Η.Σ.Α.Π. και του ΜΕΤΡΟ.

Κατά την επιχείρηση συνελήφθησαν συνολικά 72 αλλοδαποί εκ των οποίων 69 υπήκοοι Ρουμανίας (56 άνδρες και 13 γυναίκες) και 3 γυναίκες υπήκοοι Βουλγαρίας. Επίσης το απόγευμα της ιδίας συνελήφθη στη Καλλιθέα 26χρονος ημεδαπός, υπάλληλος εταιρείας SECURITY , που εργαζόταν για την φύλαξη του σταθμού ΗΣΑΠ στην Πλ. Βικτωρίας, για συμμετοχή του στην εγκληματική οργάνωση.

Όπως όλοι γνωρίζουμε οι σταθμοί του ΗΣΑΠ και του ΜΕΤΡΟ βιντεοσκοπούνται καθημερινά και για όλο το 24ωρο.Με την βοήθεια αυτού του υλικού η Αστυνομία μπόρεσε να παρακολουθεί τα συγκεκριμένα καθώς και την μεταξύ τους σχέση αλλά και τις κινήσεις τους στη Πλ. Βικτωρίας.

Το κόλπο ήτανε απλό. Καθημερινά συγκροτούνταν ομάδες 8-10 ατόμων και αφού έκλεβαν το ανυποψίαστο θύμα μετά επέστρεφαν στην πλατεία Βικτωρίας όπου και πετάγανε τα άδεια πορτοφόλια σε κάδο απορριμάτων.

Ο ρόλος του υπαλλήλου της εταιρείας “ SECURITY ” ήταν να παρέχει τουλάχιστον κάλυψη και πληροφορίες για τη παρουσία Αστυνομικών, στους σταθμούς του Η.Σ.Α.Π. και ελάμβανε διάφορα χρηματικά ποσά από τις ομάδες των συγκατηγορουμένων του που διέπρατταν τις κλοπές των πορτοφολιών.

(Κάντε κλίκ για να διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας http://www.astynomia.gr/index.php?option=ozo_content&lang=%27..%27&perform=view&id=3553&Itemid=602&lang=)

Ένας απλός σκεπτόμενος πολίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: