Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Αρση βουλευτικής ασυλίας για τον βουλευτή της ΝΔ αλλά και υποψήφιο δήμαρχο Αγρινίου Δημήτρη Σταμάτη


Χθές το βράδυ κατατέθηκαν στο Πρωτοδικείο Αγρινίου τα ονόματα, που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού ΠΑΝΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ του υπ. Δημάρχου Αγρινίου Δημήτρη Σταμάτη και σήμερα το απόγευμα η Βουλή αποφάσισε για άρση της βουλευτικής ασυλίας του μετά το αίτημα της εισαγγελικής αρχής.

Σύμφωνα με το άρθρο 83 του Κανονισμού, η Βουλή δεν εισέρχεται στην ουσία των υποθέσεων, αλλά ερευνάται μόνο εάν η πράξη για την οποία ζητείται η άρση της ασυλίας συνδέεται με την πολιτική ή κοινοβουλευτική δραστηριότητα του Βουλευτή ή η δίωξη ή η μήνυση ή η έγκληση υποκρύπτει πολιτική σκοπιμότητα.
 Πιο συγκεκριμένα ο βουλευτής της ΝΔ έχει κατηγορηθεί ότι το χρονικό διάστημα από 22 Νοεμβρίου έως και 10 Σεπτεμβρίου 2003 με πρόθεση και κατ’ εξακολούθηση και καθ’ υπέρβαση των ακραίων ορίων της διακριτικής του ευχέρειας, παρέβη τα καθήκοντά του στη Νομαρχία.
Οι παραβάσεις αφορούν αποφάσεις ανάθεσης μεταφοράς μαθητών σε συγκεκριμένο ιδιοκτήτη ταξί, με σκοπό να προσπορίσει σε άλλον παράνομο όφελος και να βλάψει άλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: