Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Η διαφθορά ζεί και βασιλεύει στην Ελλάδα κ.Σαμαρά.Η Ελλάδα έχασε άλλες 17 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη της διαφάνειας.


Μεταξύ των χωρών που σημείωσαν επιδείνωση στα θέματα διαφάνειας ξεχωρίζουν εκείνες που πλήττονται περισσότερο από την οικονομική κρίση, η οποία επισπέυθηκε λόγω της ύπαρξης ελλείμματος διαφάνειας και ακεραιότητας.

Η Ελλάδα δυστυχώς δεν αποτελεί εξαίρεση. Η βαθμολογία της επιδεινώθηκε, έτσι ώστε με 3.5 βαθμούς να βρίσκεται στην 78η θέση, τελευταία από όλες τις χώρες της Ε.Ε.
(http://www.transparency.org/policy_research/surveys_indices/cpi/2010/results)
Να υπενθυμίσουμε οτι πέρυσι η Ελλάδα είχε την 71η Θέση.(http://www.transparency.org/policy_research/surveys_indices/cpi/2009/cpi_2009_table)


Το μήνυμα είναι σαφές γιατην Ελλάδα.Η διαφάνεια και η λογοδοσία είναι καταλυτικές για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και την ανατροπή της διαφθοράς. Χωρίς αυτές τις αρχές, κάθε προσπάθεια της Ελλάδας για την αντιμετώπιση της κρίσης θα βρίσκεται πάντα σε κίνδυνο.

Και ένα άλλο μύνημα είναι σαφές για την Ελλάδα κυρίως σε αυτούς που είναι στο εσωτερικό της χώρας και έχουν επενδύσει στην χρεωκοπία της όπως είναι διάφορα οικονομικά συμφέροντα με καπετάνιο την αντιπολίτευση.Οτι η χώρα δεν αντέχει άλλο τα παιχνίδια αυτά γιατί η χρεωκοπία είναι πολύ κοντά με οδυνηρές συνέπειες για όλους τους Έλληνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: