Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Μέσω του μνημονίου διορίζονται επιτέλους οι επιτυχόντες του ΑΣΕΠ.

Στις 15 Μαρτίου του 2010 ψηφίστηκε στην Βουλή ο νόμος 3833 απόρροια του μνημονίου.Σε αυτόν τον νόμο έκτος από τις περικοπές έχει και μια παράγραφο που αναφέρεται στους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ τον οποίο εκμεταλλεύτηκαν οι Υπουργοί Οικονομικών και Εσωτερικών.




Και το εκμεταλλεύτηκαν διότι το κύμα συνταξιοδοτήσεων στο Δημόσιο και τα τεράστια κενά σε προσωπικό που δημιουργήθηκε ανοίγει ουσιαστικά την πόρτα του διορισμού σε εκατοντάδες ανθρώπους.Με βάση την εγκύκλιο που εξέδωσαν από κοινού ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης και ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου απορροφώνται στο Δημόσιο όλοι οι επιτυχόντες σε διαδικασίες διορισμού/πρόσληψης σε υπηρεσίες και φορείς του δημοσίου, για τις οποίες έχουν εκδοθεί οριστικά αποτελέσματα μέχρι και την 31-12-2009.




 Εννιακόσιοι πενήντα επιτυχόντες σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ προσλαμβάνονται έως τα τέλη του χρόνου, αντί για το 2012. Υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών αναμένεται να απορροφήσουν περίπου 800 υπαλλήλους, ενώ οι άλλοι 150 διορίζονται σε άλλα υπουργεία. Άλλοι 500 επιτυχόντες σε διαγωνισμούς των ΟΤΑ θα προσληφθούν σταδιακά μετά την 1-1-2011 που θα εγκατασταθούν οι νέες δημοτικές αρχές. Για όλους τους νεοπροσλαμβανόμενους πρέπει να έχουν εκδοθεί οριστικοί πίνακες του ΑΣΕΠ, μέχρι τις 31/12/2009.

Ας ελπίσουμε οτι δεν θα ακούσουμε πάλι απο την αντιπολίτευση για ρουσφετολογικές προσλήψεις λόγων εκλογών διότι οι συγκεκριμένοι πολίτες έχουν επιτύχει στον ΑΣΕΠ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

"Εννιακόσιοι πενήντα επιτυχόντες σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ προσλαμβάνονται έως τα τέλη του χρόνου, αντί για το 2012. "

Απο που προκυπτει αυτο?
Οι δ/νσεις προσωπικου των υπουργειων θελουν 4-5 μηνες για να ολοκληρωσουν ΕΚ ΝΕΟΥ την διαδικασια διορισμου.
Ομηρια με το παγωμα των προσληψεων, κοροϊδια λογω των εκλογων και απο το 2011 παλι ομηρια.